19:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Maria Josep Amigó: «La Mostra de l’Embotit de Requena potencia la indústria artesanal de les nostres comarques»

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha participat en la jornada de hui en l’acte d’inauguració de la XXIV Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena, on se l’ha distingit amb el nomenament com a ‘Mondonguera’ d’honor per part de la Asociación de Elaboradores de Embutido Artesano y de Calidad d’aquest mateix municipi.

Maria Josep Amigó s’ha mostrat «molt orgullosa» de rebre el reconeixement per part de la localitat de Requena i de la Asociación de Elaboradores de Embutido Artesano y de Calidad. La vicepresidenta ha reivindicat «l’esforç i tenacitat de cadascun dels comerços locals per tal de potenciar el valor de la Mostra i de la tradició, amb el clar propòsit de donar a conèixer els seus millors productes», alhora que ha valorat el nomenament de ‘Mondonguera’ d’honor com «un reconeixement a les dones que en l’economia domèstica han contribuït tradicionalment a fer grans els nostres pobles, les nostres comarques i el nostre país», ha indicat.

Per la seua part, l’alcalde de Requena, Mario Sánchez, ha incidit en què la Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat d’aquesta localitat constitueix «la fira d’hivern més important de la Comunitat Valenciana», així com un aparador per tal de «potenciar, en definitiva, els nostres productes de qualitat», ha remarcat.

En l’acte també han participat el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, així com diputats, alcaldes de municipis de la comarca, el president de l’Associació de l’Embotit Artesà i de Qualitat, Miguel García, a més d’altres representants d’associacions i col·lectius implicats amb la Mostra.

Precisament, Enric Morera ha incidit en què Requena «ha fet de la tradició, de la identitat i de la comercialització dels productes artesanals una economia potent, i on les comarques d’interior han desenvolupat un paper fonamental». Així mateix, el president de Les Corts ha remarcat el caràcter «d’indústria artesanal» de la Mostra i ha advocat per «potenciar-la, divulgar-la i valorar allò que és nostre» com una aposta que «afavorirà una eixida més ràpida de la crisi econòmica i laboral», ha apuntat.

Amb posterioritat a l’acte inaugural, la vicepresidenta Maria Josep Amigó, juntament amb la resta de la comitiva d’autoritats, ha visitat els diferents estands que integren una Mostra que amalgama tradició i modernitat, declarada d’Interès Turístic Autonòmic i que acollirà a un elevat nombre de visitants fins aquest diumenge vinent.

Durant aquestes tres properes jornades, des de la Mostra s’han organitzat tota una sèrie d’iniciatives i activitats al voltant dels productes locals, com degustacions i sessions de show cooking de receptes que compten amb l’embotit com a ingredient protagonista.

Últimas noticias

Contenido relacionado