miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Maria Josep Amigó: «Els nous centres socials de Carcaixent, Sueca, Paterna i Llíria posaran fi a un dèficit assistencial de més de dues dècades»

La Diputació de València i la Generalitat Valenciana continuen harmonitzant les seues accions en el marc del decret de coordinació entre el Consell i les diputacions en matèria de benestar social. Per a aquest motiu, s’han celebrat una sèrie de reunions multilaterals de treball en la que han participat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, a més de la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, així com alcaldes i regidors dels municipis de Carcaixent, Sueca, Paterna i Llíria amb el propòsit de concretar els detalls per a la construcció de diferents centres socials en aquestes localitats.

Maria Josep Amigó ha incidit en què «es tracta d’un projecte que prioritza les necessitats bàsiques de les persones i pel qual estem treballant de forma conjunta Diputació, Generalitat i Ajuntaments perquè siga una realitat en el mitjà termini». En aquest sentit, la vicepresidenta ha indicat que amb aquestes intervencions «des de la Diputació de València donem resposta a reivindicacions històriques i necessàries per a molts municipis de les comarques de València», ha destacat. «Feia més de 20 anys que a la Comunitat Valenciana no s’executava la construcció de centres socials d’aquestes característiques que faran possible que la ciutadania dispose dels mateixos drets i oportunitats independentment del municipi on es residisca», ha incidit. Així mateix, Maria Josep Amigó també ha reivindicat «el propòsit de portar l’esperit i la lletra del Pacte del Botànic a cadascun dels nostres pobles i ciutats».

En el pressupost del 2017 aprovat per la Diputació de València, la corporació provincial destina un total de 5’6 milions d’euros a inversions socials. Amb aquests recursos es posarà en marxa un centre de recepció de menors a Llíria, i tres centres destinats a trastorns mentals greus, a Sueca, Paterna i Carcaixent. En aquest sentit, la col·laboració entre administracions es produirà en tres nivells. «Els consistoris aportaran els terrenys, la Diputació invertirà en la construcció, i la Generalitat dotarà els centres de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal», ha especificat la vicepresidenta de la Diputació.

Per la seua part, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha assegurat que la trobada ha servit per «posar damunt de la taula l’ajuda econòmica que des de la Diputació es prestarà als Consistoris per poder escometre la construcció d’aquestes infraestructures socials». Berenguer ha confessat que «constitueix una satisfacció enorme col·laborar amb les diferents administracions i poder donar una resposta a les necessitats bàsiques de la ciutadania», ha indicat.

Últimas noticias

Contenido relacionado