15:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Maria Josep Amigó participa en una jornada de la càtedra ACAL-UPV que aborda les virtuts del municipalisme

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, participa aquest dimarts en la jornada El poder de lo próximo, un col·loqui organitzat per la càtedra ACAL Ciutat Sostenible de la Universitat Politècnica de València que abordarà les virtuts del municipalisme i que acollirà el Saló d’Actes de l’Escola d’Enginyers de Camins, Canals i Ports d’aquest centre universitari.

En concret, la jornada s’inaugurarà a les 9.30 hores, amb la presència del professor Joan Subirats, qui presentarà la seua darrera obra El poder de lo próximo, las virtudes del municipalismo. En el mateix, l’autor realitza una anàlisi de la realitat municipal, donat que la formulació dels problemes i les línies de solució que s’entreveu per a les ciutats, poden resultar molt útils en una conjuntura tan complexa, econòmicament i socialment, com la que ens trobem en l’actualitat.

Assegura Subirats en aquest volum que, en el context actual, les ciutats representen una peça clau per assegurar el benestar d’individus i grups. I defensa que qualsevol estratègia de canvi cap a la sostenibilitat serà més difícil de portar a terme si es basa només en recursos de caràcter tècnic o regulatiu i no busca les complicitats socials. «Sense la gent no es podrà avançar», insisteix Subirats.

Posteriorment a l’exposició de Joan Subirats tindrà lloc una taula-col·loqui amb la participació de la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i un representant del Partit Popular per determinar.

A aquest primer fòrum li seguirà una segona taula rodona on s’abordarà la innovació, el canvi i la sostenibilitat social de les ciutats.

Últimas noticias

Contenido relacionado