Maria Josep Safont: “Quasi 3 milions d’euros de danys a la costa evitables si s’hagueren fet les actuacions ja previstes”

La primera edil ha recordat i ha lamentat que el cost econòmic que ha deixat ‘Gloria’ al seu pas per la mar de Borriana haguera estat molt menor si el Ministeri de Costes hagués portat a terme les actuacions en dues zones previstes des de l’any 2015. Amb semblant seriós i preocupat, Safont ha anunciat que demanarà una altra cita amb el Ministeri on espere “que les coses vagen més de pressa”.

A més, encara que ha volgut mantenir la prudència en les seues declaracions ha deixat clar que “les reivindicacions i els escrits van canviant de to” i ha apuntat que Borriana “ha sigut el municipi on menys actuacions s’han fet per part del Ministeri.

Per la seua part, el regidor de via pública del consistori, Vicent Aparisi, a més d’agrair junt amb l’alcaldessa el treball i la implicació de totes les brigades, treballadors de la via pública i Policia Local que van estar ajudant en els moments més durs del temporal per garantir la seguretat i traure l’aigua, ha comentat el ritme dels treballs de neteja.

De moment, Aparisi ha explicat que la gran quantitat d’algues i de risomes rogencs que s’ha arreplegat estan apilats per tal que puguen eixugar-se, ja que cal recordar que el cost per eliminar-los en les plantes corresponents “va per pes, i per tant hem de fer que solten tota l’aigua”. Aparisi també ha reconegut que a Setmana Santa “arribarem justets per a que la platja estiga en condicions”.

Pel que fa a les zones més afectades, “el més difícil serà recuperar tota la zona més arrimada al Grau”, ha conclòs el responsable de Serveis Públics.