La regidora de València María Oliver, citada com investigada el 10 d’abril

La portaveu de València en Comú a l'Ajuntament de València, María Oliver, ha sigut citada a declarar com investigada el pròxim dia 10 d'abril per un conveni amb la Universitat de València per a realitzar un estudi del sistema educatiu de la ciutat i que, segons la denúncia inicial del PP, es va adjudicar "a dit".

La portaveu de València en Comú a l’Ajuntament de València, María Oliver, ha sigut citada a declarar com investigada el pròxim dia 10 d’abril per un conveni amb la Universitat de València per a realitzar un estudi del sistema educatiu de la ciutat i que, segons la denúncia inicial del PP, es va adjudicar “a dit”.

Així consta en la provisió del Jutjat d’Instrucció número 19, en la qual també se cita a declarar en qualitat de testimoni el dia 3 d’abril a una treballadora de l’Ajuntament.

La investigació té el seu origen en una denúncia de l’assessor del PP Luis Salom, interposada al febrer de l’any passat contra Oliver per un possible delicte de prevaricació, suposadament comés per encarregar “a dit”, segons la denúncia, el citat estudi a “un company de partit”, membre del màxim òrgan de Podemos en la Comunitat i professor de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

El jutjat ja va requerir al Consistori l’expedient del citat conveni el passat 10 de març i al juny va citar a declarar en qualitat de testimoni a l’interventor general municipal.

Segons el denunciant, era “com menys sospitós” que l’adjudicació d’aquest estudi es fera “mitjançant un conveni de forma directa, al marge de qualsevol convocatòria pública i sense cap justificació, tal com fa constar la intervenció municipal en dos informes”.

En el seu moment, Oliver, que és regidora d’Educació de l’Ajuntament i portaveu de València en Comú (la marca de Podemos a València), va explicar que el conveni amb la Universitat per a l’estudi sobre el sistema educatiu de la ciutat havia “passat tots els filtres de l’Ajuntament amb alguna xicoteta observació”.

La recentment proclamada candidata de Podemos a l’alcaldia de València va argumentar llavors que era “un treball necessari” que es va fer amb una institució pública i que es donava “un contingut pedagògic per a gent que està investigant”, per la qual cosa considerava que aqueix tipus de col·laboració sol es podia fer amb un conveni.

Publicitat