jueves, 20 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El marítim va realitzar la seua ofrena marinera a la Mare de Déu

La figura, esculpida en bronze, en 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant això, el maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d’haver restaurat la imatge, els membres del club de bussege GISED, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge “en un lloc més accessible, enfront de l’espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat” La Marina Real va ser el punt de partida de l’acte el diumenge 8 d’octubre, en la qual els màxims representants de les Comissions falleres que formen l’Agrupació, no van voler perdre’s aquest acte tan especial.

Amb música de tabal i dolçaina es va iniciar la “cercavila” fins als catamarans disposats per a l’ocasió. Ací van estar les nostres Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario i Clara María Parell, que van acompanyar als fallers del Marítim en aquest dia tan especial, comptant amb l’assistència a l’acte de Ramón Estellés, Secretari General de Junta Central Fallera. Després d’uns minuts de travessia, es va arribar al lloc on anava a realitzar-se l’Ofrena.

En les aigües del Real Club Nàutic, on està submergida la imatge de la Mare de Déu, es van detenir els catamarans i al costat d’ells la llanxa dels submarinistes del GISED que, després de rebre els rams de flors de les Falleres Majors de València, Alicia i Sofia, es van submergir per a realitzar l’Ofrena. Al mateix temps, i en senyal d’Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de l’Agrupació van llançar una flor a l’aigua l’Himne de la Coronació com a conclusió de l’Ofrena.

Posteriorment es va disposar tot per a tornar al port i finalitzar una gran matinal de devoció. En el camí de tornada Raquel i Clara van poder conéixer de prop el funcionament del catamarà convidades pel capità de l’embarcació a la cabina principal. En resum, una jornada distesa i de molt fallerío, en un gran dia d’Ofrena Marinera, agraint la col·laboració i les facilitats prestades pel Real Club Nàutic de València i el grup de submarinistes del GISED València.

Últimas noticias

Contenido relacionado