16:12 - sábado, 2 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Marjaleria recuperarà el primer Ullal de la Comare com a ruta mediambiental

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, impulsarà un estudi per recuperar l'entorn amb diferents actuacions

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, activarà la recuperació de l‘entorn paisatgístic de la Marjaleria. L’objectiu és desenvolupar rutes de l’aigua, preservar l’horta i posar en valor les seues riqueses naturals.

El pressupost municipal ja contempla una consignació de de 500.000 euros per a rehabilitar la zona de l’Ullal de la Comare, que es convertirà en la primera ruta mediambiental de la Marjaleria. Sobre aquest tema, l’equip de govern impulsarà primer la redacció d’un projecte preliminar.

Fernando Navarro ha mantingut una primera reunió amb Manuel Ferrara, president de l’associació de veïns del Camí Fons, qui en la visita ha mostrat l’entorn dels camins de Cadernera i Catalana. “Tenim el compromís d’avançar cap a un projecte de ciutat que ens cuide, que cuide la nostra vida i de la qual els que vindran després, i per a això és fonamental cuidar un enclavament natural com és la Marjaleria”, ressalta el regidor de Transició Ecològica.

El projecte de la Regidoria de Transició Ecològica contemplarà el desenvolupament d’itineraris paisatgístics i didàctics, amb millores de sendes, neteja de séquies i ullals, així com la instal·lació de mobiliari i panells informatius que posen en valor la fauna i flora de l’aiguamoll, entre altres iniciatives.

L’actuació es fonamentarà especialment la séquia d’Entrilles i el Camí Fons. S’estudiarà la ubicació d’un entrador entre el camí de Bomboi i el Ullal de la Comare.

L’ajuntament també sol·licitarà ajudes europees per al finançament del patrimoni natural de la Marjaleria.

Últimas noticias

Contenido relacionado