Marta Sorlí: “Per a parar els egos i parar els vetos cal votar i fer-ho a Més Compromís!”

Mónica Oltra ha donat suport a la candidata per Castelló recordant que "l'últim escó ens l'estem disputant amb la ultradreta per això cal anar a votar per a frenar a Vox!"

Amb una crida contundent a la participació electoral de tots els ciutadans el diumenge que ve “per a parar els egos i els vetos”, la cap de llista al Congrés dels Diputats per Més Compromís-Més País, Marta Sorlí, ha arrancat l’acte central de campanya a Castelló este dimarts.

L’escenari escollit esta vegada, el saló d’actes del Museu de Belles Arts de Castelló, molt més reduït en aforament que el Teatre Principal, escollit als últims comicis, s’ha omplit de gom a gom amb desenes de persones a les portes. I és que el missatge contundent de Sorlí: “ens estem jugant l’últim escó en la ultradreta”, sembla estar quallant en tots aquells votants que sí que van confiar en la formació dels somriures a les autonòmiques, però que no van fer-ho a les últimes eleccions generals.

De fet, a això s’ha referit la número u per Castelló en afirmar que “si eixes mateixes 44.748 persones que a la província van confiar en nosaltres ho feren també ara, a estes eleccions podríem recuperar eixe escó al govern central i fer arribar la veu de Castelló a Madrid com ho hem fet sempre”.

REFERÈNCIES AL DEBAT DELS CANDIDATS NACIONALS

Per la seua part, el cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, ha reforçat el discurs de la seua companya fent referència al debat electoral del dilluns entre els líders nacionals on, “la coalició formada per Més Compromís – Més País no va tindre representació”, ha recordat. Baldoví ha afirmat sentir-se preocupat perquè “la dreta es va despendre de la careta i es va blanquejar la ultradreta”. A més, també ha destacat que va veure com “tan Sánchez com Iglesias estaven en la mateixa posició i això, no ens deixa gens tranquils”.

També la líder de Compromís, Mónica Oltra s’ha referit al debat televisiu amb el seu peculiar segell dialèctic. “Per a superar la política d’egos i testosterona que vam veure ahir en el debat, el 10N cal omplir les urnes de somriures”.

Oltra s’ha preguntat què ha fet Sánchez en aquests mesos. “17 mesos per a treure a Franco, i encara sort que estava mort!. I ara anuncia que eliminarà el copagament farmacèutic, però no ho ha fet, quan nosaltres el llevem en només tres mesos de govern. Per què no ho ha fet? S’ha assegut a fer-ho?”. “Com és possible que dos partits d’esquerres no es posaren d’acord davant la situació d’emergència social i emergència climàtica que vivim?. Per això Compromís es presenta amb la cara ben alta, perquè tot el que proposem l’estem posant en pràctica”.

LA VEU DE MÁS-PAÍS I LA REPETICIÓ DELS COMICIS

este acte central de campanya, per part de la formació Más País, hi ha assistit la regidora de Más Madrid, Rita Maestre, en representació del partit d’Errejón que va estar en Castelló, concretament a Benicàssim, este dissabte. Maestre ha centrat el seu discurs en l’experiència del que pot suposar el vot progressista a Més Compromís-Más País. “El bloqueig a què hem estat sotmesos ho paga la classe mitjana, en salaris, en lloguers, per això el més important és votar el dia 10 perquè el dia 11 eixe vot progressista puga convertir-se en polítiques ecologistes, feministes i socials”.

Pel que fa a la repetició de les eleccions, Oltra, en la seua intervenció, ha estat molt crítica “Ens hem quedat curts de sala pel cabreig de la ciutadania. Perquè estem decebuts amb els qui es passen el dia parlant però no s’escolten, com va passar ahir, que parlaven amb una llamborda. Perquè estem en una campanya innecessària, d’unes eleccions que no s’haurien d’haver convocat, i que suposa una segona oportunitat per al trifachito. Per això, i especialment a Castelló, on Vox i Més Compromís competeixen per l’últim escó, cal anar a votar a Més Compromís per a frenar a Vox”.

ValenciàEspañol