23.8 C
Valencia

Martínez Dalmau i l’alcalde d’Elx acorden continuar amb les actuacions del barri de Sant Antón

Coincideixen que l'actual crisi exigeix un període d'una reflexió conjunta, que no d'execució, per a abordar el futur de l'ARRU.

- Publicitat -AVL

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l’alcalde d’Elx, Carlos González Serna, han mantingut este matí una reunió per videoconferència en la qual han analitzat la situació de les obres de les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que s’estan desenvolupant a la ciutat il·licitana i els efectes que tindran sobre les mateixes la crisi provocada pel Covid-19.

Martínez Dalmau ha manifestat que “la mirada botànica del Consell cap al sud situa a Elx en objectiu d’atenció permanent i en esta perspectiva hem fet un minuciós repàs comú als projectes a la ciutat i, especialment, al del barri de Sant Antón”.

Referent a això, ha explicat que “hem decidit que el procés d’execució de l’ARRU ha de continuar, fins i tot ens hem proposat accelerar-lo, però amb una important particularitat, que no és una altra, que fer un parèntesi per a la reflexió conjunta de totes dos administracions per a determinar de quina manera ha de repercutir a millorar les condicions de la vida de les persones”.

El vicepresident ha subratllat l’aposta del govern valencià per Elx tenint en compte -ha dit- les condicions que estem patint per la crisi i “pensant molt bé com abordar el futur i com afrontar el dia de després de la crisi”.

A més del vicepresident i l’alcalde també han participat de manera telemàtica en la sessió de treball la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Elx, Ana Arabid, el gerent de l’entitat Promocions i Iniciatives Municipals d’Elx S.A (PIMESA), Antonio Martínez, i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana de la Generalitat, Elena Azcárraga.

Al final de la reunió, el vicepresident i l’alcalde han expressat l’acord per a continuar amb les actuacions conjuntes del barri de Sant Antón, ARRU del Barri de Sant Antón. En el barri de Sant Antón s’està executant en l’actualitat un ARRU, que consta de dos fases i una inversió total de 25,4 milions. En este cas, l’ens gestor és l’empresa Promocions i Iniciatives Municipals d’Elx, S.A. (PIMESA).

La primera fase inclou la construcció de diversos edificis amb un total de 284 pisos per a donar cabuda als veïns dels blocs 11, 12, 13 i 14. A causa de l’elevat estat de deterioració dels habitatges, comprén la demolició dels blocs, la construcció de nous habitatges, la reurbanització de la zona, així com un programa de reallotjament per als veïns afectats. Esta actuació, valorada en 20,9 milions d’euros, compta amb unes ajudes públiques a càrrec del Ministeri de Foment i la Generalitat que ascendeixen a 13,3 milions.

En l’actualitat ja s’han construït dos edificis i s’està executant el tercer. Simultàniament, es durà a terme la reurbanització d’una àmplia zona verda sobre una parcel·la dotacional pública. A més, la renovació urbana crearà un entorn més habitable per als residents, millorarà la seua qualitat de vida i ajudarà a la integració social.

Pel que respecta a la segona fase de l’ARRU, afectarà l’edifici nº4 del Bloc 6, on està prevista la renovació de 55 habitatges amb qualificació energètica B. L’elevat estat de deterioració en què es troben estos immobles fa també necessàries el mateix tipus d’actuacions de la primera fase. Esta fase suposarà una inversió de més de 4,6 milions i comptarà amb unes ajudes públiques a càrrec del Ministeri de Foment, la Generalitat i l’Ajuntament d’Elx, que sumaran tres milions d’euros.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià