València posa en marxa l’operatiu de sanitat per a la campanya de Falles 2019

S'inspeccionaran els llocs de masses fregides i venda d'aliments des del dia de hui fins al 19 de març.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha anunciat la posada en marxa de l’operatiu de vigilància i control sanitari de llocs de masses fregides i venda d’aliments amb motiu de les festes de Falles. Els equips de treball inspeccionaran les instal·lacions i els llocs localitzats als carrers de la ciutat des del dia de hui fins al 19 de març.

Els operatius que s’encarreguen de comprovar que les instal·lacions complixen amb totes les exigències normatives realitzen inspeccions diàries en horari de matí, vespertí i nocturn a tots els llocs autoritzats de masses fregides i venda d’aliments. Els grups d’inspecció estan constituïts per tres inspectors farmacèutics que controlen instal·lacions, aliments i a manipuladors dels llocs autoritzats, i per un equip format per un farmacèutic d’aigües i un auxiliar, que comprovaran que tots els llocs autoritzats compten amb aigua potable. A més, el Servei de Sanitat compta amb set inspectors veterinaris que visiten els llocs de tots els mercats amb venda d’aliments per a comprovar que són aptes per al consum i que posseeixen la documentació i autoritzacions pertinents.

El nombre d’establiments autoritzats ara per ara és de 119, mentre que el de mercats ambulants és de 59, a falta de determinar el nombre de llocs que s’instal·laran en cadascun. D’altra banda, cal destacar que durant les festes de l’any passat es van realitzar 766 visites a 146 establiments i 343 inspeccions en 71 mercats.

També, es col·locaran urinaris públics en diferents zones de la ciutat des del 15 de març fins l’últim dia de Falles. En concret, hi haurà 300 urinaris bàsics, 70 més que l’any passat, i 40 adaptats per a persones amb diversitat funcional.

Publicitat