9.1 C
Valencia

Marzà: “Acostem a l’alumnat d’FP d’Alacant les oportunitats laborals que ofereix la IA”

La jornada 'Nous reptes tecnològics per l'ocupabilitat en els cicles formatius d'Informàtica' està dirigida als 400 alumnes de diferents comarques d'Alacant.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport impulsa la jornada ‘Nous reptes tecnològics per l’ocupabilitat en els cicles formatius d’Informàtica’, que es desenvolupa a ‘Alacant Districte Digital’.

L’objectiu d’aquesta trobada, finançada pel Fons Social Europeu, és donar a conéixer a tot l’alumnat dels cicles de grau superior d’Informàtica de les comarques d’Alacant les tecnologies més actuals i també futures d’aquest sector cada vegada més en alça.

Àrees com la intel·ligència artificial, el ‘blockchain’ o la ciberseguretat estan suposant vertaderes oportunitats laborals molt atractives per l’elevada demanda de personal tècnic amb aquests alts perfils professionals i que actualment encara són difícils de trobar.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “des d’Educació de la Generalitat, conscients d’aquestes noves eixides professionals, hem organitzat aquesta trobada, amb la col·laboració de l’IES Doctor Balmis d’Alacant i l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig, amb l’objectiu d’apropar aquests nous perfils laborals i difondre’ls entre els i les 400 estudiants de cicles superiors d’Informàtica de les comarques d’Alacant, que en acabar aquest curs tindran l’oportunitat d’incorporar-se al món del treball”.

- Publicitat -

“La família professional d’Informàtica és una de les que presenta més inserció laboral de l’FP valenciana”, ha assenyalat.

Esta jornada està dirigida a l’alumnat de les comarques d’Alacant del segon i últim curs dels tres cicles formatius de grau superior de la família professional d’Informàtica: Administració de Sistemes en Xarxa, Desenvolupament d’Aplicacions Web i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma.

- Publicitat -

El mercat laboral a Alacant

El contingut del programa està contextualitzat en el teixit empresarial i els perfils professionals demandats per esta àrea geogràfica, així s’ha programat una taula redona en la qual s’abordaran les possibilitats que ofereix el mercat laboral a les comarques d’Alacant per als tècnics superiors d’Informàtica.

A la jornada intervenen reconeguts professionals i especialistes del sector com el president d’AlicanTec, Andrés Pedreño, el CEO de FIXR, Inc, Andrés Torrubia, o la directora del BlockchainLab Interuniveristari de la Universitat d’Alacant, Carmen Pastor, així com empreses de referència en noves tecnologies i innovació digital com Accenture, Everis, GGTech o Indra.

A la trobada també ocuparà un paper important l’emprenedoria en FP, ja que es dedicarà una taula redona a orientar l’alumnat en aquest sentit. Així, de la mà de ‘coachs’ i exalumnes emprenedors, els estudiants coneixeran les bases per preveure l’autoocupació i la creació d’una empresa pròpia com una vertadera opció de treball amb futur.

Cal recordar que aquest curs 2019-2020 la Conselleria d’Educació ha ampliat els cicles d’FP de la família d’Informàtica a les comarques d’Alacant per a donar resposta a les necessitats empresarials d”Alacant Districte Digital’. Així, s’han posat en marxa sis cicles nous. A la ciutat d’Alacant, a l’IES Mare Nostrum, s’ha implantat el grau superior del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i a l’IES Antonio José Cavanilles, el grau bàsic d’Informàtica d’Oficina.

A Elx, a l’IES Severo Ochoa, i a Petrer, a l’IES Poeta Paco Mollà, s’ha obert el grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Així mateix, s’implanta el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l’IES Torrevigía, de Torrevieja, i a l’IES Hermanos Amorós, de Villena.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,295FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Carolina Ferre i Eugeni Alemany presenten les campanades del 2021 d’À Punt

La cita de Cap d'Any serà un programa especial que començarà amb un espai dedicat a l'humor des d'un hotel i continuarà la festa des d'un balcó de la plaça de l'Ajuntament de València.

Albaida rebutja el maltractament animal

S’han donat casos en les últimes setmanes de brutalitat contra gats del carrer pel qual s’han obert diligències penals per les forces de seguretat, que avisen que poden concloure en multa de fins a 30 mil euros i presó de fins a 1 any.

Els veïns d’Onda podran guanyar premis amb el reciclatge

Les empreses tecnològiques trien Onda com a ciutat intel·ligent per a posar en marxa la prova pilot de Reciclabox.

‘L’Alcora Emprén’, un pla de suport a emprenedors i nous negocis

Està integrat per accions impulsades des de l'Ajuntament, la Caixa Rural de l'Alcora i el Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics.

La Diputació de Castelló adjudica el servei d’Educació Ambiental per a pobles de menys de 5.000 habitants

Ignasi Garcia: “Donem suport al veïnat, comerços i associacions de les localitats més menudes perquè puguen separar bé els residus i en igualtat de condicions que a les zones urbanes”.
- Advertisement -

: Valencià