viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marzà: “Treballem per a posar solució a l’estigma que qui domina l’anglès és qui ho pot pagar fora de l’escola”

El Conseller ha visitat el CEIP Censal per tal de conèixer el funcionament d'una classe amb un auxiliar de conversa, acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, així com el regidor d'Educació de Castelló, Enric Porcar.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha afirmat hui que l’arribada de “un gran nombre” d’auxiliars de conversa als centres educatius valencians suposarà millorar en l’aprenentatge de llengües i “avançar en la igualtat d’oportunitats”. Així ho ha explicat Marzà hui a Castelló on ha visitat el CEIP Censal per tal de conèixer el funcionament d’una classe amb un auxiliar de conversa, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, així com el regidor d’Educació de Castelló, Enric Porcar.

Segons un comunicat d’Educació, durant la visita, el conseller ha explicat que és “molt important que per primera vegada arriben un gran nombre d’auxiliars de conversa als centres educatius valencians”. Al seu parer, “aquest és un pas més en la millora de l’aprenentatge de llengües i en l’increment de la qualitat educativa per a l’alumnat”.

“No solament açò, sinó que també avancem en la igualtat d’oportunitats del nostre alumnat en matèria lingüística i treballem per a posar solució a l’estigma que qui domina l’anglès és qui ho pot pagar fora de l’escola”, ha agregat. El CEIP Censal és una de les més de 300 escoles on ja s’han incorporat auxiliars de conversa en anglès, que treballen amb els docents del centre per a millorar el nivell oral de la llengua de l’alumnat.

Concretament, en el CEIP Censal està l’auxiliar Melisa Elliston-Boyer, de Nova Zelanda. El conseller ha explicat que “es tracta, a més, d’intercanviar experiències pedagògiques” i ha afegit que Melisa “té molts coneixements que aportar al Censal i al professorat, i al mateix temps està aprenent de diverses experiències d’innovació que es duen a terme en el centre, com el Programa Patis oberts, el Programa d’innovació coeducativa i natural o l’aprenentatge dialògic”.

Els auxiliars de conversa s’han incorporat als centres valencians des de principis del mes de gener, i després d’un període d’integració en el centre, comencen a participar activament en les classes d’anglès amb diferents dinàmiques en grups reduïts d’alumnes. Concretament, a les comarques de Castelló s’han establit ja al voltant de 50 auxiliars de conversa, 11 dels quals estan en centres de la capital castellonenca. Des de principis de gener arriben auxiliars als centres valencians amb l’objectiu d’afavorir la pràctica de la competència comunicativa oral en anglès. Els participants en el programa d’auxiliars de conversa són estudiants d’últim curs de carrera o graduats recentment i nadius en anglès. Estaran a les escoles fins a final de curs, treballant conjuntament amb un tutor que se’ls ha assignat en el centre d’acolliment.

Tant els auxiliars com els responsables del centre reben una formació durant tota l’estada dels auxiliars en els centres educatius valencians mitjançant el Cefire específic de plurilingüisme.

Últimas noticias

Contenido relacionado