20.8 C
Valencia

Marzà: ‘Augmentem les ajudes per al foment de la música fins a arribar als 1,28 milions d’euros’

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura, ha publicat en el DOGV la convocatòria d'ajudes al sector musical valencià.

- Publicitat -AVL

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha publicat en el DOGV la convocatòria d’ajudes al sector musical valencià, basada en una nova ordre de bases adaptada a la seua singularitat.

Segons el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “es tracta d’un augment important del pressupost de les ajudes al foment de la música, mai abans s’havia arribat a esta quantitat, perquè arribem als 1,28 milions d’euros, però, a més, ens adaptem a la singularitat del sector musical valencià després d’haver compartit les seues necessitats reals per a consolidar una proposta flexibilitzada i més adaptada a enfortir la indústria musical valenciana”.

En este sentit, la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, ha afegit que “esta nova convocatòria preveu dos noves modalitats, que abans eren inexistents: la modalitat per a programació en sales d’exhibició, amb una dotació de 130.000 euros, i les ajudes biennals per a l’organització i manteniment d’estructures administratives, amb 255.000 euros”, i ha afegit que “a més hem augmentat tots els topalls de les ajudes de les modalitats ja existents”.

Pel que fa a les modalitats ja existents, la pujada de cada dotació econòmica ha sigut generalitzada: la modalitat per a l’organització de festivals puja als 415.00 euros, un 32 % més que l’any passat; per a gires puja un 11 % fins a arribar als 100.000 euros; per a la producció d’espectacles de música en viu es destinen 150.000 euros, un 36 % més; per a la producció discogràfica hi ha una dotació de 100.000 euros, un 43 % més.

‘reaCtivem’: lloguer de sales de música privades i contractació de grups valencians

Cal recordar també que, dins de les mesures de ‘reaCtivem’, pel que fa al sector musical valencià, Cultura de la Generalitat està treballant en un calendari per a programar, entre octubre i desembre, el lloguer de sales privades dedicades a la música en directe per a l’organització d’uns 40 concerts, 2 per sala.

Quant a la dinàmica de contractació, s’ha determinat que cada sala faça una proposta que continga un calendari amb les dates de concerts i el nom dels grups de música valencians que es vol contractar, que també cobreix en despeses Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

L’IVC estudiarà cadascuna de les propostes i farà una anàlisi global del pla de concerts en viu en sales per a poder garantir la qualitat, la diversitat artística i l’equilibri territorial dels cartells de concerts proposats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià