16.4 C
Valencia

Marzà: “Augmentem un 142% respecte al 2017 les ajudes a les federacions esportives per al programa Esport a l’escola”

- Publicitat -AVL
- Publicitat -
  • L’objectiu és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (DOGV) la resolució de les ajudes a les federacions esportives per al desenvolupament del programa Esport a l’escola.

L’objectiu fonamental d’Esport a l’escola és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar.

Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “vam crear aquest programa el 2016, que conjumina esport i educació per a fomentar diferents modalitats en el context escolar amb l’objectiu que l’alumnat conega una àmplia varietat de pràctica esportiva i es fomenten els valors units a l’esport”.

“El nostre compromís amb les diferents federacions en aquest sentit ha anat en augment curs rere curs, ja que passem dels 150.000 euros inicials de 2016 als 400.000 de 2018. Només en un any, de 2017 a 2018 l’augment de pressupost ha suposat el 142%”, ha afegit.

- Publicitat -

Aquestes subvencions, de 20.000 euros per a cada federació, han sigut concedides a 16 federacions esportives. Es tracta de la federació d’atletisme; la federació de bàdminton; la federació de beisbol, softbol i futbol americà; la federació d’escacs; la federació d’esgrima; la federació d’esport d’orientació; la federació d’esports adaptats; la federació d’handbol; la federació d’hoquei; la federació de judo i disciplines associades; la federació de pàdel; la federació de rugbi, la federació de salvament i socorrisme; la federació de tenis de taula, la federació de triatló, i, finalment, la federació de voleibol.

Així mateix, una altra de les finalitats del programa Esport a l’escola és fomentar modalitats esportives que fins ara no es practicaven habitualment en l’àmbit escolar. El programa es desenvolupa als centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (Cepafe) que ha reconegut la Generalitat, i està dirigit a alumnes que cursen 5é o 6é d’Educació Primària i/o 1r o 2n d’Educació Secundària Obligatòria.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià