18.9 C
Valencia

Marzà: ‘Este estiu iniciarem la construcció del nou aulari de Palmera’

La previsió és que les obres comencen al mes d'agost i el termini de construcció de la nova escola és de 12 mesos.

- Publicitat -AVL

Educació està a punt d’adjudicar per 3,4 milions d’euros la construcció del nou aulari del CRA Mondúver a Palmera.

La previsió és que les obres s’inicien a la darreria d’agost i arranque així la construcció d’una escola que disposarà d’una aula d’Infantil de 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys, sis de Primària, gimnàs, cuina i menjador per a 120 comensals en dos torns i més de 3.000 metres quadrats de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

El titular d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que estes obres, que tenen un termini d’execució de 12 mesos, “atenen la necessitat de cuidar al màxim l’escola rural i garantir un servei educatiu i unes infraestructures educatives públiques de qualitat en poblacions més menudes”.

“El nou centre, que s’alçarà en una parcel·la de 5.505 metres quadrats en la prolongació del passeig de les Corts Valencianes, garanteix les necessitats d’escolarització futures de Palmera i disposarà de 243 places escolars, xifra que multiplica quasi per tres els alumnes escolaritzats este curs 2019-2020 en este aulari”, ha afegit.

El nou centre, que suma una superfície útil construïda de 2.390 metres quadrats, s’articula en dos espais diferenciats. Per una banda, un bloc principal en forma de L amb planta baixa i un primer pis. Este edifici, que disposarà de climatització en tots els espais, allotjarà les aules, la zona administrativa, el menjador i la cuina. El segon bloc és un gimnàs de 331 metres quadrats amb vestidors i banys. Una pèrgola permetrà el pas a cobert de l’alumnat de l’edifici principal al gimnàs.

En la planta baixa de l’edifici principal s’han disposat les quatre aules d’Infantil, cadascuna amb accés directe a lavabos i patis propis, la sala polivalent de l’escola, la biblioteca, el menjador i la cuina amb tots els magatzems que necessita, així com tots els espais administratius del centre: consergeria, secretaria, direcció, sala del cap d’estudis, sala de professorat, despatxos per a l’AMPA, l’Associació d’Alumnes i per als especialistes dels Serveis Psicopedagògics Escolars (SPE).

Les dos plantes d’este edifici principal estaran comunicades per tres escales, una central i dos laterals als extrems de cada bloc, més un ascensor ubicat enfront de l’escala central.

La primera planta allotjarà les sis aules de Primària, l’aula taller polivalent, l’aula d’informàtica, dos aules de reforç de grup reduït més una altra aula d’Educació Especial, i una sala de reunions per a l’equip docent de Primària.

Els espais exteriors del centre inclouen una pista poliesportiva de 968 metres quadrats, un pati de 424 metres quadrats per a l’alumnat d’Infantil i un altre de Primària de 1.320 metres quadrats, així com un hort escolar de 91 metres quadrats, vora 162 metres quadrats de zones enjardinades i una àrea d’estacionament de vehicles de 429 metres quadrats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor un home en un accident entre un camió i un tractor a Requena

Un camió i un tractor agrícola han protagonitzat un accident que s'ha saldat amb la defunció d'un home de 56 anys.

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.
- Advertisement -

: Valencià