```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marzà confirma que l’EOI de Vila-real sumarà a la seua actual oferta una dotzena de nous grups

  • Al voltant d’un centenar de persones participen en l’esdeveniment ‘Conversa amb Vicent Marzà’, celebrat a la BUC, en el qual el responsable d’Educació de Compromís ha respost a les preguntes dels assistents.

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha confirmat que Vila-real tindrà Escola Oficial d’Idiomes (EOI) pròpia, que donarà servei comarcal i que sumarà 12 nous grups a la seua oferta actual.

Així ho ha afirmat el responsable de la cartera d’Educació en el Consell i membre de Compromís durant l’esdeveniment Conversa amb Vicent Marzà, organitzat des de Compromís per Vila-real, que ha tingut lloc en la BUC, en el qual han participat prop d’un centenar de persones que, a més, han pogut plantejar-li tot tipus de qüestions relacionades amb les àrees que dirigeix.
“El pròxim curs hi haurà EOI a Vila-real”, ha assenyalat, “estem ajustant quants grups nous hi haurà -que seran uns 12-, a més dels ja existents”. Així mateix, afig que s’està treballant perquè a escala administrativa “no depenga de l’EOI de Castelló, serà una EOI pròpia, amb autonomia de gestió, que anirà lligada a una millor atenció en l’aprenentatge de llengües, que beneficiarà tant a Vila-real com a la resta de la comarca de la Plana Baixa”.

Marzà, que ha estat abrigallat pels membres del grup municipal i representants de Vila-real en l’àmbit autonòmic, ha respost a preguntes sobre el programa informàtic Ítaca, les beques d’educació infantil, les condicions per als docents en comissió de servei o les ajudes a l’etiquetatge de productes en valencià. A més, ha parlat sobre la construcció de l’aulari d’Infantil del CEIP Carles Sarthou, l’ús i aprofitament del Centre de Tecnificació Esportiva, el cobrament de les nòmines i la cobertura de places de docents interins, la visualització de canals com TV-3 o el cas CIEGSA, entre d’altres.

D’altra banda, ha destacat que “Compromís ha arribat al Govern valencià per a revertir el passat i transformar la societat i açò passa, en gran part, per l’educació”. “El nostre objectiu sempre ha sigut que l’educació recupere la dignitat d’un servei públic, que no reproduïsca les desigualtats, que no hi haja quatre de cada 10 xiquets que abandonen l’escolarització de manera prematura i que les xifres en el compte corrent no siguen la nota de tall per a entrar en la universitat. Volem que la societat valenciana recupere l’autoestima i es reconstruïsca com a poble i no ho podrem fer tot en quatre anys, però hem iniciat el camí”.

Així mateix, ha destacat el treball ja realitzat perquè “els alumnes puguen aprendre tres llengües: tots saben castellà, però molts encara no coneixen el valencià, ni tampoc l’anglés i açò implica una desigualtat d’oportunitats, era un repte que calia afrontar, al costat d’una millora de la formació del professorat, que també s’ha realitzat”. Xarxa Llibres, les beques de menjador, la baixada de taxes universitàries i les noves beques salari, són algunes de les mesures ja implantades, juntament ambdues la baixada de ràtios o la inversió més gran per alumne i la reversió de les retallades aplicades en el mandat del PP, amb la recuperació de 4.500 treballadors, que se sumen a les millores realitzades en l’àmbit de la Recerca, Cultura i Esport. “Volem que ningú passe vergonya en dir que és valencià, com ocorria anteriorment”, indica, i afig que “ara som un referent en polítiques de benestar, malgrat l’infrafinançament que tenim. Com es fa? D’una banda, no robant, i d’altra, gestionant ben i aprenent dels errors”.

Últimas noticias

Contenido relacionado