```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marzà demana “construir espais d’igualtat” en centres per a evitar situacions com la de Villena

En l’obertura de les sessions, el conseller Marzà ha comentat que “ahir va ser un dels dies més durs des que sóc conseller pel que va passar a Villena. Totes i tots els qui som docents sabem el difícil que és donar resposta a tot allò que es genera a l’aula. Volem transformar el món, volem generar totes les eines necessàries de formació del professorat per a contribuir-hi. Volem millorar en el dia a dia per a previndre conflictesi per a construir per contruir espais d’ igualtat i de convivència però la responsailitat per aconseguir-ho no és sols dels docents”. A aquestes valoracions el responsable d’Educació ha afegit: “Els canvis s’han de produir a nivell global des de tots els agents de la societat. Les escoles no poden solucionar soles tot açò. Als centres educatius es reprodueixen moltes situacions que són conseqüència de situacions socials a les quals cal fer front des de molts punts de vista, l’educatiu n’és un però no l’únic. Volem no només una escola inclusiva, sinó tindre una societat inclusiva’.

Així mateix, s’ha deixat patent que és ara quan l’administració educativa està aconseguint que es visualitzen, es detecten i s’intervinga en els casos d’assetjament escolar i s’ha insistit en que ara es veuen més els casos perquè és detecten, no com abans que no es donava compte del que estava passant i no es posava solució a aquesta problemàtica.

El conseller ha recordat la creació de les figures de coordinadors i coordinadores d’Igualtat i Convivència tots els centres educatius valencians des d’aquest curs: “Volem impregnar tota la comunitat educativa d’aquestes estratègies i que els coordinadors i coordinadores servisquen de catalitzadors d’això amb eixes ganes de canviar moltes coses amb experiències que ja existien en alguns casos però que no eren generalitzades”.

El conseller també ha apuntat que aquesta és la primera jornada monogràfica sobre el tema que fins ara no s’havia tractat en termes de formació per part de l’administració educativa.

Durant el curs es desenvoluparan més jornades i un curs de formació per als coordinadors i coordinadores d’Igualtat i Convivència i el conseller ha remarcat als assistents que ‘no esteu sols, la conselleria està al vostre costat per formar un gran equip per combatre l’assetjament escolar i fomentar la convivència als centres educatius’.

450 docents han emplenat l’aforament de la jornada i Educació ha retransmés la jornada per Internet per l’allau de sol·licituds de participació.

A la jornada han participat com a ponents Joan Vaello Orts, psicopedagog professor de la UNED; Blanca Torregrosa i María del Carmen Ferrández Marco, assessores tècnica de la Unitat d’Atenció i Intervenció del PREVI a Alacant; i José Ignacio Pichardo Galán, professor associat en el Departament d’Antropologia Social de la Universitat Complutense de Madrid.

Entre els continguts que s’han analitzat cal destacar metodologies innovadores en el procés d’ensenyament-aprenentatge; bones pràctiques en educació; recursos i propostes d’intervenció; recursos i bones pràctiques en la promoció de la convivència, la resolució de conflictes i la coeducació; recursos i propostes per al tractament de la diversitat sexual i d’identitats de gènere, així com recursos i propostes d’intervenció davant de l’assetjament escolar i la LGTBfòbia, amb l’aplicació del nou protocol d’identitat de gènere als centres educatius.

De la mateixa manera s’ha abordatdiferents protocols de prevenció i intervenció davant de casos de violència de gènere i assetjament escolar; propostes i recursos sobre coeducació i per al tractament de la diversitat sexual i d’identitats de gènere; eines i recursos necessaris per a realitzar una anàlisi coeducativa del projecte del centre; i l’elaboració d’un projecte de centre en clau d’igualtat.

Últimas noticias

Contenido relacionado