14 C
Valencia

Marzà: “La reforma i ampliació de l’escoleta Nuestra Señora de Lourdes és una millora important per a la xarxa 0-3 de Castelló”

Educació augmenta per al pròxim curs un 7 % l'oferta d'aules gratuïtes de 2 anys a Castelló.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director territorial de la Conselleria a Castelló, Alfred Remolar, i pel regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha recepcionat la finalització de les obres de millora i ampliació de l’Escola Infantil Nuestra Señora de Lourdes, en les quals Educació de la Generalitat ha invertit més de 243.000 euros.

Segons el conseller Marzà, “la reforma d’esta escoleta de la Generalitat suposa una millora important per a la xarxa educativa de 0 a 3 anys de Castelló, ja que no sols invertim en l’oferta gratuïta en este tram educatiu no obligatori, sinó també en seguretat, en eficiència energètica de les instal·lacions i a facilitar a l’alumnat que no haja de pujar a un primer pis”, i ha continuat: “A més, esta reforma ens permet també augmentar l’oferta de places de 2 anys gratuïtes si creix la demanda, ja que ara comptem amb una aula més en este centre”.

- Publicitat -

La reforma ha fet possible situar totes les aules en la planta baixa i amb accessos directes al pati, i això fa més còmode per a xiquetes i xiquets tan xicotets assistir a aules sense pujar escales.

L’escoleta de la Generalitat Nuestra Señora de Lourdes ofereix, per al pròxim curs 2020-2021, 4 aules de 2 anys gratuïtes, que sumen 100 places per a l’alumnat. Amb la redistribució interior de la planta baixa, s’han construït tres noves aules amb els seus propis banys.

- Publicitat -

També s’ha millorat l’eficiència energètica del centre amb la millora de la il·luminació interior, que ha passat a ser de tipus led, i s’ha canviat la caldera de la calefacció per una altra de més moderna de gas natural.

Igualment, s’ha guanyat en seguretat per la reforma de tota la instal·lació elèctrica i les xarxes d’aigua potable i sanejament, així com les connexions de gas natural.

- Publicitat -

També s’ha ampliat la zona del pati, ja que s’ha tirat a terra un edifici xicotet independent en desús i s’han eliminat totes les barreres arquitectòniques instal·lant-hi un ascensor i construint-hi una rampa d’accés a la cuina.

A més, la reforma que ha dut a terme Educació de la Generalitat ha inclòs la remodelació de les instal·lacions de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnat (FAMPA) Penyagolosa de les comarques de Castelló, que té la seu en este edifici. La nova seu de la FAMPA és un espai independent del centre escolar amb accés propi al carrer i compta amb una sala de reunions, un magatzem xicotet i banys. La instal·lació d’una rampa d’accés assegura també l’accessibilitat al local per a les persones amb mobilitat reduïda.

Tram educatiu 0-3 a la ciutat de Castelló

Les millores en la xarxa pública d’Infantil 0-3 a Castelló no acaben amb la reforma de l’escoleta Nuestra Señora de Lourdes, ja que Educació de la Generalitat ha augmentat per al pròxim curs un 7 % l’oferta d’aules gratuïtes de 2 anys a la ciutat.

Així, la capital de la Plana comptarà amb 560 places gratuïtes de 2 anys, 36 més que en aquest passat curs 2019-2020. L’increment es dona per les dos noves aules de 2 anys que s’han obert als CEIP Benadressa i Herrero.

En total, el pròxim curs, a Castelló, s’ofereixen 29 aules de 2 anys gratuïtes per a repartir-les en 15 centres educatius: 10 aules a 9 col·legis públics; 7, a les 2 escoletes de la Generalitat, i les 12 restants, a 4 escoletes municipals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,026FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià