4:05 pm - Thursday, 6 August 2020

Marzà: ‘Hem de donar totes les facilitats a l’alumnat que viu en zones amb perill de despoblament

- Publicidad -Reciplasa

Educació crea el primer institut-escola del sistema educatiu valencià al CRA Penyagolosa d'Atzeneta del Maestrat.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director territorial d’Educació a Castelló, Alfred Remolar, s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses d’Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat, Xodos, les Useres i Benafigos, les poblacions que per al pròxim curs es beneficiaran del primer institut-escola del territori valencià.

La denominació institut-escola consisteix a integrar en un mateix centre educatiu alumnat d’Infantil, Primària i ESO. El conseller ha explicat que “el model institut-escola és molt beneficiós per a l’actual escola rural del Penyagolosa, pel fet que tenim les instal·lacions idònies i, sobretot, aconseguim que l’alumnat d’ESO de les poblacions implicades vagen a un centre molt més pròxim als seus municipis i reduïsquen el temps de trasllat amb el transport escolar”.

El titular d’Educació ha destacat que “hem de donar totes les facilitats a l’alumnat que viu en zones amb perill de despoblament, i en este cas hem aconseguit que, amb la millora del servei educatiu obligatori en esta zona i l’oferta places en un centre més pròxim a les localitats implicades, reduïm el temps de desplaçament de l’alumnat que ha de començar els estudis de 1r de l’ESO, i això ha fet que algunes famílies d’estes poblacions que estaven pensant a deixar el poble s’hi queden, i fins i tot algunes famílies que no vivien ací es plantegen ara establir-s’hi”.

Esta ampliació de l’oferta educativa es farà de manera gradual. El pròxim curs 2020-2021 es crea la unitat de 1r de l’ESO, que escolaritzarà 11 joves: 10 d’Atzeneta i 1 de Vistabella, i cada any s’anirà incorporant un nou nivell fins a arribar a 4t de l’ESO en el curs 2023-2024.

“Tenint en compte que la previsió d’alumnat per als pròxims cursos es mantindria en uns 15 alumnes per curs de l’ESO, amb la predisposició de tota la comunitat educativa del CRA Penyagolosa de convertir-se en un centre integrat entre etapes educatives, que les actuals instal·lacions disposen de prou espai per a la implantació de 1r de l’ESO el pròxim curs, i que les famílies dels pobles que se’n beneficien tenen una gran predisposició a participar d’este projecte, no tenim dubte de fer-lo efectiu pel bé de la zona i pel bé dels alumnes d’estos cinc pobles de l’interior de Castelló”, subratlla el conseller.

Instal·lacions preparades i l’ampliació en un futur

Actualment, l’aulari d’Atzeneta disposa de quatre aules al mateix edifici que no s’estan utilitzant i que estan perfectament condicionades per a posar-les en funcionament el pròxim curs. A més, el centre disposa d’una sala de taller-laboratori, que encara conserva tot l’instrumental i aparells per a física i química.

Igualment, la biblioteca sobrepassa les característiques pròpies d’un centre de Primària i es pot compartir amb totes les garanties. A més, hi ha dos dependències auxiliars per a desenvolupar departaments per a l’àmbit científic i humanístic.

El gimnàs té l’espai i material necessari per a poder ser utilitzat tant per l’alumnat de Primària com pel de l’ESO. El menjador de l’aulari té una capacitat per a 90 alumnes i permet, en dos torns, oferir el servei als alumnes abans de tornar al migdia a cada població. Així mateix, es compta amb una sala per a secretaria i auxiliar administratiu, que actualment està sense utilitzar, a l’entrada de l’edifici.

A més, i de cara al futur, quan l’institut-escola cobrisca totes les etapes de Primària i ESO, Educació ha previst que es faça una ampliació de les instal·lacions en terrenys annexos al centre educatiu actual. Per a fer-ho, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Atzeneta, que ja ha convertit els terrenys en sòl educatiu perquè s’hi puga construir un aulari via el pla ‘Edificant’, amb fons econòmics adjudicats íntegrament per la Conselleria.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Borriana contracta a quasi 100 aturats del sector agrícola a través del SEPE

Els 15 oficials i 79 peons han començat hui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal.

Onda honra al Santíssim Salvador amb totes les mesures preventives

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presidit la Missa Major que s'ha celebrat este matí, amb aforament limitat, i que els ondenses han pogut seguir per les televisions locals.

Ribó demana incloure el canal d’accés ferroviari a València en el “Pla Marshall europeu”

En una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, també li demana concreció sobre les aportacions al transport urbà de València.

El PP lleva la reforma de la Plaza del Ayuntamiento a la Real Academia de Bellas Artes y al Consell de Cultura

Denuncian que las intervenciones realizadas como el mobiliario con los maceteros instalados no están a la altura del valor arquitectónico y protección patrimonial de edificios como el propio Ayuntamiento.

Augmentaràn els habitatges cedits a víctimes de violència de gènere

El director general d'EVha i la subdirectora de gestió es reuneixen amb la directora general de l'Institut de la Dona.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià