Más País comença ja a guanyar-li terreny a PSOE i Unides Podem en les enquestes

La formació d'Errejón entra en lliça amb 9 escons en les primeres enquestes.

Un partit més en les llistes per al pròxim 10 de novembre suposa un tros més a repartir de l’electorat, i tant PSOE com Podemos segueixen molt atents l’evolució de Más País com a partit que es posa ideològicament enmig d’ells i per tant arrapar-los possibles votants.

El partit a més compta ja en sí l’escó de Compromís que ocupa Joan Baldoví que va necessitar pagar l’escó més car (172.751 vots) per a entrar en el congrés. La formació valencianista, igual que en 2015, podrà completar vots a Alacant i Castelló per a obtindre més diputats i tornar amb més força a la cambra baixa.

PublicitatAVL

https://public.flourish.studio/resources/embed.js

L’evolució del vot així ho demostra: segons Electomania la intenció de vot el vot del PSOE baixaria d’un còmode 30.1% del passat dia 24 fins a baixar a nivells d’abril per a situar-se quasi 3 punts per davall, per la qual cosa passaria dels 123 escons actuals a 121. Menys s’ha fet sentir l’aparició del partit d’Errejón entre els votants d’Unides Podem, que tan sols baixen un 1,6% i quedaria amb 33 dels 42 escons actuals.

https://public.flourish.studio/resources/embed.js

Per la seua part el Partido Popular trenca la seua ratxa de recuperació lenta per a estancar-se en la barrera del 20%, encara així a Gènova veuen amb optimisme un resultat de 92 escons, després de quedar amb 66 en els passats comicis de maig. Un estancament del qual s’ha beneficiat VOX que continua la seua pujada fins a situar-se a tot just un punt de Ciudadanos i a dos de Podem. Pel que el lloc de tercera força política segurament seguisca en debat durant tot el procés electoral.

Ciudadanos, no obstant això, continua dessagnant-se sense fre des de l’inici de l’estiu. El partit d’Albert Rivera afronta un escenari ombrívol des que van fracassar les negociacions per a formar govern entre PSOE i Ciudadanos. La sagnia d’escons faria que caigueren des dels 57 seients actuals a ocupar tan sols 33.

https://public.flourish.studio/resources/embed.js

Esta publicació està disponible en : Valencià