2.9 C
Valencia

Una mascara de tub respirador salva vides gràcies a la idea d’un doctor de Dénia

L'artefacte ha sigut ja desenvolupat i fabricat i consisteix a incorporar una vàlvula a un model de caretes de busseig

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’artefacte ha sigut ja desenvolupat i fabricat per un equip integrat per professors de disseny i un traumatòleg de la Fe i consisteix a incorporar una vàlvula a un model de caretes de busseig de la signatura Decathlon
El seu nom és Charlz Petkov, és mèdic d’Urgències de l’hospital de Dénia i és l’ideòleg d’un prototip que acaba de veure la llum i que pot convertir-se en una ajuda més per a estos temps en els quals escassegen els mitjans de protecció del personal dels centres sanitaris per al combat de l’epidèmia de la Covid-19. Els croquis en els quals el mateix doctor de l’hospital comarcal de la Marina Alta va plasmar aquella idea els ha portats ara a la pràctica un equip integrat per professors de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) a València i Alcoi, així com un traumatòleg de l’hospital La Fe. El resultat és una careta protectora amb respirador fabricada a partir d’una màscara de tub respirador, i destinada als metges de l’UCI dels hospitals.

Cert és que la idea de convertir estos articles per al món del busseig de la marca Decathlon en respiradors ja s’havia posat en pràctica a Espanya i altres països del món, però per a pacients, connectant aqueixes màscares a màquines d’aportació d’oxigen. La novetat inspirada per Petkov és crear una vàlvula (batejada com Tinky Winky Valve) que permet connectar-les a equips independents de respiració i que, per tant, permeten el seu ús per al personal mèdic de l’UCI, que no pot estar connectat a una màquina puix que quedaria limitat el seu moviment.

Segons ha explicat Charlz Petkov, s’han iniciat contactes “amb diversos centres per a provar i aplicar el prototip”. Les màscares adaptades estan pensades per a ser utilitzades per personal mèdic en ambient d’UCI, fins i tot en un ambient nebulitzat, i els seus impulsors estan estudiant la manera d’articular la manera perquè els qui disposen d’una màscara de tub respirador Decathlon puguen aportar-la per a la seua adaptació i contribuir així a la lluita contra el coronavirus.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià