Agustins i agustines juntament amb Mascarell celebren al Sant d’Hipona

La parròquia de Mascarell és l'única de la Diòcesi que té per titular a Sant Agustí, que també és patró de la població

Hui celebren Sant Agustí les comunitats d’agustins de Castelló i Montornés, així com la parròquia de Mascarell, que ho té com a titular.

L’església dels pares agustins celebrarà la Missa a les 10.30 h i a les 19.30 h. El superior d’esta comunitat de tres pares, el P. Augusto González, explica que l’ensenyament d’Agustí queda continguda en la frase “Senyor ens vas fer per a Tu, i inquiet està el nostre cor fins que no descansa en Tu”. Els agustins és una de les comunitats religioses més antigues presents a la ciutat, ja que la fundació és del segle XIV.

Al migdia el P. Augusto ha participat en la celebració de les agustines de Montornés, per l’Eucaristia a la qual acudeixen nombrosos amics de la comunitat religiosa. A la vesprada resaran les vespres a les 19.30 h. La germana Cecilia Torres explica que el principal missatge de Sant Agustí per al món actual és la cerca de la veritat: “No conformar-se amb una vida xicoteta i reduïda; desitjar la bellesa i la bondat, tornar al cor i veure que és possible viure-les. I des d’ací, atraure altres persones i treballar per la unitat de l’Església”. La comunitat va arribar a Castelló des de Mirambell en 1980, i actualment són 8 religioses.

L’única parròquia dedicada a Sant Agustí
La parròquia de Mascarell és l’única de la Diòcesi que té per titular a Sant Agustí, que també és patró de la població. Dins del programa de festes, que s’estén tota la setmana, este matí ha tingut lloc la Missa solemne i a les 20.30, serà el moment de la processó. Sr. Manuel Blasco, rector, explica que en particular en este dia vol transmetre dos principis bàsics del sant: la veritat i la bellesa.