29.8 C
Valencia

El Govern retira d’urgència un lot de màscares ‘fake’ que va repartir a la Comunitat Valenciana

Es tracta de les màscares FPP2 de l'empresa Garry Galaxy, un proveïdor habitual del Ministeri que forma part del llistat de fabricants de material sanitari autoritzats per la Xina.

- Publicitat -AVL

El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada un lot de màscares defectuoses que s’havien repartit a diverses autonomies, després de fer-los proves que han determinat que no són “útils” per a protegir als professionals sanitaris de la possible penetració del coronavirus.

Es tracta de les màscares FPP2 de l’empresa Garry Galaxy, un proveïdor habitual del Ministeri que forma part del llistat de fabricants de material sanitari autoritzats per la Xina. Però només s’han demostrat defectuoses les contingudes en “envasos verds”.

L’informe detalla que es tracta d’una màscara “autofiltrant, plegada, amb pinça nasal, amb arnés de cap consistent en cintes elàstiques que passen per darrere de les orelles”, i aporta imatges d’esta. L’altre model ni tan sols porta embolcall.

La Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Sanitat ha ordenat la retirada de la circulació i que no es distribuïsquen màscares del model Garry Galaxy FPP2 d’envàs verd per no estar homologades, un dels models més segurs que hi ha actualment en el mercat.

Així ho ha informat Sanitat mitjançant un correu als centres de salut perquè immediatament deixen d’utilitzar aeixes màscares.

Cal recordar que esta matinada ha arribat un avió procedent de la Xina amb 46 tones de material sanitari, dels quals 30.000 eren màscares FPP2, comprades per la Generalitat Valenciana.

A més esta setmana s’ha començat a repartir màscares a les persones que utilitzen el transport públic per a evitar contagis massius i també s’entregaren a les persones de risc en les farmàcies de la Comunitat. 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià