29.8 C
Valencia

El govern espanyol recomana l’ús de mascaretes en zones d’aglomeració

Illa ha assegurat que el govern activarà tota la producció nacional possible perquè les mascaretes estiguen disponibles.

- Publicitat -AVL

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el govern espanyol recomana l’ús de mascaretes en els trajectes de desplaçament als llocs de treball, en què puga haver-hi aglomeracions. Per això, en repartirà a la ciutadania a partir de dilluns en llocs com les estacions de metro i tren, quan els treballadors dels sectors econòmics no essencials tornen a la faena, perquè es puguen protegir del coronavirus.

En concret, l’executiu recomana usar-les en zones d’aglomeració i de manera complementària a la higiene de mans, el distanciament social i d’higiene general. Les considerades com a productes sanitaris han de ser utilitzades pels sanitaris i col·lectius amb ús protocolitzat, però hi ha una altra nova mascareta que Europa va recomanar fa dos dies, denominada higiènica o de barrera, que és la que ha d’usar la població en general.

Per aquest motiu, Illa ha assegurat que el govern activarà tota la producció nacional possible perquè les mascaretes estiguen disponibles.

“Encara estem en fase de confinament”

Illa ha recordat que Espanya seguirà en fase de confinament almenys fins al 26 d’abril en els mateixos termes que des que es va decretar l’estat d’alarma a pesar la tornada al treball dels sectors econòmics no essencials. “No estem en fase de desescalada, encara estem en fase de confinament, ha destacat.

Per tant, Illa ha explicat que l’única restricció que s’alça és la referent a la tornada a l’activitat dels sectors que van parar amb l’enduriment de les mesures. “Els espanyols podrem eixir per a anar treball i per a comprar béns bàsics, com ara medicaments i aliments”, ha asseverat.

Guia de bones pràctiques

Així mateix, el ministre ha anunciat la creació d’una guia de bones pràctiques, que es difondrà el cap de setmana per a recordar les pautes recomanables en l’estat d’alarma.

Entre les recomanacions d’aquesta guia destaquen les següents: no acudir al treball si tens símptomes; utilitzar el transport que millor garantisca les distàncies entre persones, preferiblement caminant, bicicleta o vehicle privat, i minimitzar el contacte de treballadors i els clients amb les mesures necessàries.

Un milió de tests

D’altra banda, el ministre ha apuntat que ja s’han distribuït un milió de tests entre les comunitats autònomes, i ha avançat que entre hui i demà se’n distribuiran un milió més.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià