Mascareta i distància per als prop de 800.000 alumnes que tornen al ‘cole’ en l’inici de curs més atípic

A les comarques de Castelló enguany es superen els 94.400 escolars, les de València estan a prop dels 411.000 i les d’Alacant per dalt dels 288.800 alumnes.

Amb la mascareta com a protagonista indiscutible, i tot un seguit de noves normes que no per més repetides seran més fàcils de complir, 794.243 alumnes a tota la Comunitat Valenciana tornen este 7 de setembre a les aules enmig de la ‘nova normalitat’.

Després del període més llarg ‘sense cole’ que es recorda, quasi 6 mesos des d’aquell tancament dels centres i l’inici del confinament, este dilluns s’han tornat a obrir els centres educatius amb un seguit de mesures quant a higiene i distanciament, dins d’allò que s’ha vingut a anomenar ‘aules segures’.

Amb entrades escalonades, apertura de nous accessos, fonts tancades, dispensadors d’hidrogels, separació de taules i tot un seguit de canvis per ajustar-se a la incertesa del que pot vindre quan es presenten els primers casos positius per coronavirus en els centres educatius, xiquets i xiquetes de totes les edats s’han retrobat este matí amb amics als qui ja sabien que no podien abraçar. Als patis, ara senyalitzats, han anat formant fileres o rogles diferents, en molts casos, seguint indicacions marcades a terra per tal de mantenir les distàncies de seguretat.

“Coordinador/a COVID-19”

Amb els pares fora del centre i amb la recomanació d’evitar grupets i concentracions, els curs 2020-2021 arranca també amb noves figures que tractaran de fer de pont entre el que és educatiu i el que és sanitari com ara el o la “coordinadora covid”. Una figura, segons apunta la Conselleria d’Educació, que ha recaigut sobre algun dels membres del professorat i al qui “se li ha preparat amb un curs de Salut Pública referit a com actuar en cada moment en cas de detecció d’un possible cas de contagi”.

D’altra banda, Conselleria d’Educació, també va informar que en cas que Sanitat determine l’aïllament de grups concrets o el tancament de centres per contagis, “Educació ha preparat el pla ‘MULAN 21’: “per tal que tinguen a la seua disposició formació a distància durant els dies que no puguen anar al centre. Per a dur-lo a terme, hem ampliat el servei de videoconferències en directe fins a les 44.600 i multiplicat per 7 la capacitat de la plataforma Aules”, va informar el Conseller Marzà a la roda de Premsa d’inici de curs.

Així mateix, es compta amb 30.000 dispositius amb connexió a Internet per a l’alumnat que els necessite, “unes adquisicions que s’ampliaran durant la tardor”, segons van anunciar fa una setmana les mateixes fonts.

CatalanSpanish