viernes, 29 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

CSIF denúncia una nova partida de mascaretes no homologades repartides en Almassora, Borriol i centres de Castelló i Grau

El sindicat indica que es van adquirir a través de la central de compres de Sanitat però que provenen de Brasil, el seu ús és de caràcter industrial i no tenen el reconeixement oficial del seu grau de protecció segons els paràmetres d'homologació a la UE.

A la partida de mascaretes defectuoses adquirides pel Ministeri i que van arribar als hospitals valencianas es suma ara una nova partida que, en este cas, no tenen l’homologació requerida i que han estat adquirides a través de la Central de Compres de la Generalitat Valenciana, segons denúncia el sindicat CSIF.

En les últimes hores s’ha demanat la seua retirada i que els sanitaris i els centres als que els hagen pogut arribar les retiren, però tot i que en un primer moment es va parlar que este material havia estat distribuit únicament en Alacant, sembla, segons informa la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que també ha arribat a la província de Castelló.

Segons indica el sindicat en una nota de premsa “encara que al principi la central sindical va ser informada que estos elements de protecció havien estat repartits únicament a Alacant, hui ha pogut confirmar que diversos centres de Salut de Castelló com és el cas de Palleter, porten una setmana utilitzant estes màscares”.

La nota difosa també informa que altres consultoris “com Barranquet, Grau, Almassora i Borriol han pogut rebre màscares del mateix lot. De fet, l’escrit difós als mitjans de comunicació indica que “malgrat córrer-se el risc que no protegeixin al personal, han arribat fins i tot a l’UCI de l’Hospital General” explica CSIF.

“BLAVES I EN PORTUGUÉS”

Estes màscares són fàcilment identificables pel seu color blau i perquè l’embolcall està retolat en portuguès, ja que es tracta de material procedent del Brasil, d’ús industrial, i que apareix en portals de venda online del gegant sud-americà al preu de 3,20€ la màscara (18,50 reals brasilers).


A la província d’Alacant, l’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) ha estat l’encarregat de retirar les màscares per a estudiar la seva validació, la qual cosa demostra els dubtes sobre la seva procedència que té la pròpia GVA.

A Castelló, s’ha començat a advertir des de conselleria que no s’usin a través de missatges de whatsapp a coordinadors, sense més instruccions, per la qual cosa a més de retirar-les, el sindicat demana que Sanitat realitze els test oportuns a les persones que hagin usat estes màscares estant en contacte amb pacients malalts per Covid-19.

El sindicat lamenta que “Sanitat està tractant de culpar als directors econòmics dels departaments de Salut pel material que reparteixen, quan la realitat és que estos només accedeixen al catàleg que els facilita la conselleria en la seva central de compres”.
“Es tracta de l’enèsima gran ficada de pota de les administracions en pocs dies“ asseguren des de CSIF, en referència a la recent ordre de retirada urgent, per falta de seguretat, de 16.000 màscares FFP2 repartides per part del Ministeri de Sanitat. El sindicat, que ja ha presentat una denúncia per prevaricació relacionada amb el repartiment i provisió del material de protecció a sanitaris durant la pandèmia, estudia la rellevància d’este nou error.

Últimas noticias

Contenido relacionado