La Universitat de València condemna les expressions masclistes d’un dels seus professors

Ahir va tenir lloc una reunió entre un grup d’estudiantes i representants de la Universitat.

Ahir va tenir lloc una reunió entre un grup d’estudiantes i representants de la Universitat. En aquesta reunió s’ha abordat la denúncia pública realitzada per aquestes estudiantes pel comportament verbal sexista d’un professor, se’ls ha explicat el procediment per aplicar els protocols contra aquests comportaments, i la Universitat s’ha reafirmat en el seu combat al sexisme. Així, el Consell de Direcció de la Universitat de València prega a la comunitat universitària que denuncie davant la Unitat d’Igualtat aquest tipus de comportaments.

El dimarts un grup d’estudiantes va realitzar un tancament a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i hui han expressat el seu rebuig a un comportament verbal denigrant cap a la dona i sexista d’un professor d’aquest centre que va tindre lloc el passat curs quan cursaven el primer any de grau arran del qual va presentar una queixa a través de la “bústia de queixes” de la Facultat.

Aquesta queixa va ser resolta en la Facultat, atenent la sol·licitud de les estudiantes, advertint al professor del seu comportament i de la realització d’un seguiment quan reiniciara les seues activitats docents.

En tenir coneixement d’aquesta denúncia pública en el dia d’ahir, el Consell de Direcció de la Universitat va convocar una reunió amb caràcter d’urgència.

En aquesta reunió celebrada han participat una representació d’aquestes estudiantes, la Vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, la Secretària General de la Universitat, la Delegada d’Estudiants, el Gerent de la Universitat, la directora de la Unitat d’Igualtat i la Síndica de Greuges de la Universitat, la Secretària i un Vicedegà de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i membres de la Comissió d’Igualtat de la Facultat.

En el transcurs de la reunió s’ha expressat la fermesa de la Universitat de València en el combat a aquests comportaments, el rebuig de la institució a aquests fets i l’objectiu de continuar lluitant en la defensa dels valors de la igualtat, la diversitat i la qualitat de la docència, així com el respecte a la dignitat de les persones. També se’ls ha explicat el procediment establert per la Universitat de València a partir del qual s’activa el Protocol contra l’Assejament. En cas de produir-se una denúncia, aquest seria activat d’immediat.

El Consell de Direcció de la Universitat de València, actualment treballa en l’elaboració del que serà el III Pla d’Igualtat de la Universitat, té com a objectiu immediat la formació de la comunitat universitària, incloent les seues estructures i òrgans de govern, en igualtat, per apostar per la transversalització del gènere en les activitats docents, i ha treballat en els darrers mesos en acords amb la Generalitat Valenciana per donar suport a les dones de la comunitat universitària víctimes de violència de gènere.

El Rectorat de la Universitat de València ha manifestat la seua voluntat de ‘tolerància zero’ davant d’aquestes actituds i comportaments i prega a la comunitat universitària que els denuncie formalment, en cas de produir-se.

Publicitat