20.2 C
Valencia

El Govern confirma com a víctima de violència masclista la dona assassinada a Villanueva de Castellón

Amb ella, s'eleven a 15 les assassinades per este tipus de violència enguany, i a 1.048 des de l'any 2003 en el qual es va començar a fer-se el registre oficial.

- Publicitat -AVL

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat com a víctima de violència masclista la dona de 38 anys assassinada presumptament per la seua parella sentimental divendres passat a Villanueva de Castellón.

Amb ella, s’eleven a 15 les assassinades per este tipus de violència enguany, i a 1.048 des de l’any 2003 en el qual es va començar a fer-se el registre oficial.

En este últim cas tampoc hi ha constància de denúncies prèvies interposades per la mateixa víctima contra el presumpte agressor. Dels 15 crims comptabilitzats, solament en un consta una denúncia prèvia, si bé va ser presentada per algú de l’entorn de la víctima, i no per ella mateixa. Va ser en el cas de la dona de 36 anys assassinada a Moraira el passat mes de febrer.

Onze de les 15 assassinades eren parella del seu presumpte agressor en el moment del crim, mentre que les altres quatre eren exparella o estaven en fase de ruptura amb ell. Convivien amb ell onze de les víctimes.

Per edat, cinc de les assassinades presumptament per la seua parella o exparella tenien entre 41 i 50 anys; tres d’elles tenien entre 71 i 84 anys; altres tres tenien de 31 a 40 anys; dos de les mortes tenien entre 21 i 30 anys; i altres dos més de 61 a 70. Eren espanyoles onze les 15 assassinades, mentre que 4 procedien d’un altre país.

Respecte als presumptes agressors, 13 eren espanyols, mentre que altres dos eren estrangers. Quatre dels presumptes maltractadors es van suïcidar després de cometre el crim, i altres tres ho van intentar.

Per territoris, Andalusia registra quatre crims masclistes. A Catalunya hi ha hagut tres crims; altres dos es van cometre a Castella La-Manxa; dos van ser a Galícia; altres dos a la Comunitat Valenciana; un a Madrid i un a Astúries.

CONDEMNA DEL MINISTERI D’IGUALTAT

Des del Ministeri d’Igualtat han condemnat el nou assassinat masclista d’esta dona en esta localitat valenciana, que tenia un fill menor d’edat. El nombre d’orfes menors de 18 anys a conseqüència de la violència de gènere contra les seues mares en el que va de 2020 s’eleven així a 9, i a 287 des de l’any 2013 en el qual es comptabilitzen.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seua “absoluta condemna i repulsa” per este nou assassinat masclista i han traslladat tot el seu suport a les famílies i amistats de la víctima.

Segons han declarat, estes morts són “un flagell per a la societat que assenyala més si cap a la urgència de posar solució amb mitjans i recursos per a evitar nous assassinats”.

El telèfon 016 ofereix informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere, no deixa rastre en la factura, si bé és necessari esborrar-ho del registre de telefonades en alguns telèfons.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià