Un detingut a Massamagrell per robatoris en habitatges i danys a l’interior de vehicles

La Guàrdia Civil esclareix més de 55 delictes de robatori en interior d'habitatges i vehicles a la comarca de L'Horta Nord.

Dins del desenvolupament de l’Operació HOUSECLIMB la Guàrdia Civil de Massamagrell ha detingut a una persona de 39 anys presumpte autor de cinquanta-cinc (55) delictes de robatori amb força en interior d’habitatges, així com per danys i robatoris en interior de vehicles.

Per part de la Guàrdia Civil es va tindre coneixement el mes de juliol passat de la comissió de diversos delictes de robatori en interior d’habitatges, robatoris en els quals es va poder observar com l’autor d’estos fets cometia les sostraccions d’efectes en els habitatges aprofitant l’absència dels habitants i en ple dia.

Posteriorment va començar també a produir-se una onada de robatoris en interior de vehicles, principalment en les localitats de Massamagrell i Rafelbunyol, causant estos fets una greu alarma social entre els veïns.

Després de conéixer-se estos fets es va donar inici a l’Operació HOUSECLIMB per part de components de la Guàrdia Civil de Massamagrell (V) a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor o autors d’estos fets delictius.

A través dels serveis establits i de les intenses gestions efectuades per la Guàrdia Civil de Massamagrell i dins del Pla Contra el robatori d’habitatges i vehicles, s’ha pogut detenir a un home de 39 anys per la seua presumpta implicació en 55 fets delictius.

Fruit de les labors investigadores es va poder observar com la forma de comissió dels delictes era similar, a l’accés a l’interior dels vehicles s’efectuava després de fracturar una de les finestretes, fets que es cometia en horari nocturn.

La recerca i desenvolupament de l’operació HOUSECLIMB ha resultat molt complexa, tant pel caràcter fugisser i evasiu del presumpte autor com per cometre’s els delictes a l’interior dels habitatges quan es trobaven buides i en cometre’s els delictes de danys i robatoris en interior vehicle principalment en horari nocturn, a més es va fer evident l’habilitat del presumpte autor tant per a accedir als habitatges com als vehicles, comptant esta persona amb nombrosos antecedents policials.

Fase d’explotació

La fase d’explotació de l’Operació HOUSECLIMB va culminar amb la detenció d’una persona, un home de 39 anys per la seua implicació en un total de 55 delictes de robatori interior d’habitatges, danys i robatori en interior vehicles duts a terme en diversos municipis de L’Horta Nord.

Per part de la Guàrdia Civil de Massamagrell (V) fruit del desenvolupament d’esta operació s’ha pogut retornar, als seus legítims propietaris, alguns dels objectes que els havien sigut sostrets durant la comissió d’estos fets.

Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Guàrdia de Massamagrell.

CatalanSpanish