Una residència de Massanassa registra un brot amb 124 positius

Concretament els afectats per coronavirus són 110 usuaris i 14 treballadors.

La residència Solimar de Massanassa ha registrat un brot de coronavirus que ha deixat a 110 usuaris afectats, encara que la majoria són asimptomàtics, i 14 treballadors, segons han confirmat des del centre.

El lloc té una capacitat per a 140 places per a estades temporals o permanents, està sota intervenció de la Conselleria de Sanitat des del passat 21 de desembre. Onze dels residents afectats estan hospitalitzats, encara que no revisten gravetat.

Des de la residència han informat els familiars que “s’estan realitzant garbellats sovint tant de treballadors com de residents per a poder detectar amb rapidesa i actuar com més prompte millor”.

La residència manté informats de manera contínua als familiars dels usuaris i els trasllada, en un comunicat intern, que lamenta la situació “tan excepcional” que s’ha generat com a conseqüència de la pandèmia i agraeix la comprensió i implicació de les famílies.

Des del grup es destaca que els treballadors del centre es fan proves PCR cada dos setmanes i disposen també suficient emmagatzematge de les d’antígens per a test d’urgència. A més, han afegit que estan a l’espera del resultat que s’han realitzat a més treballadors.

El centre està en contacte continu amb la Conselleria de Salut Pública i se li comuniquen automàticament els resultats negatius per missatge.

Així mateix, des de diumenge passat 21 de desembre, la Conselleria de Sanitat i Salut Publica ha assumit el control d’assistència sanitària, adoptant les mesures d’intervenció dirigides a l’adequada atenció sanitària dels residents, havent-se incorporat professionals de la Conselleria, adoptant mesures oportunes per a organitzar la residència.

Es dona la circumstància que Massanassa és una de les 29 localitats per a les quals la Generalitat valenciana ha decretat este dimarts el tancament perimetral davant la incidència de casos de coronavirus.