Mata: “Isabel Bonig i el PPCV han fet d’amfitrions d’un autèntic aquelarre de la desigualtat i la recentralització dels serveis”

El síndic socialista en Les Corts Valencianes assegura que en la Comunitat Valenciana "mai privilegiarem a aqueixos 22.000 valencians que acumulen 35.000 milions d'euros i tampoc consentirem que el naixement siga la major de les desigualtats".

El sotssecretari general del PSPV-PSOE i síndic socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata ha assenyalat que “Isabel Bonig i el PPCV han fet d’amfitrions d’un autèntic aquelarre de la desigualtat i la recentralització dels serveis” i ha indicat que el Partit Popular “s’està allunyant del model autonòmic que tant ha costat construir i està apostant per recentralitzar competències i dibuixar una Espanya asimètrica”. No obstant això, Mata ha defensat que el president Ximo Puig “està molt compromés amb la igualtat entre els ciutadans i assumpció de les diferències entre territoris”.

En aqueix sentit, el síndic socialista ha assegurat que en la Comunitat Valenciana “mai privilegiarem a aqueixos 22.000 valencians que acumulen 35.000 milions d’euros i tampoc consentirem que el naixement siga la major de les desigualtats”. “L’aquelarre de rebaixes fiscals solament beneficia a uns quants i aqueix no és el model on ens hem de mirar” ha destacat Mata qui ha apuntat que “hem de mirar cap a la unitat des de la diversitat i cap a la comprensió en el diàleg”.

Mata ha insistit que “les solucions Díaz Ayuso i Feijó” referint-se a la recentralització dels serveis i a la baixada d’impostos, “ens portaran al desastre”. “Tenim un Estat que garanteix que la sanitat, l’educació i els serveis socials els presten les comunitats autònomes” ha explicat el dirigent socialista, qui ha apuntat que, perquè això funcione, “fa falta un govern fort com el de Pedro Sánchez que siga capaç de garantir que tots aqueixos serveis públics siguen iguals”. “En les comunitats governades pel Partit Popular s’estan retallant drets i serveis que generen cada vegada més desigualtat” ha assegurat.

El sotssecretari general del PSPV-PSOE ha valorat la necessitat que “el pròxim 10 de novembre hi haja un govern fort i decidit que torne a posar sobre la taula el pressupost de l’any 2019” un pressupost que, tal com ha recordat Mata “garantia molts anys de progrés perquè se’ns reconeixia el 10% de les inversions de l’Estat per a la Comunitat, se’ns garantia més participació en l’IVA i impostos especials i més ajuda a la dependència”. “Cal continuar lluitant per la igualtat. Una societat desigual mai pot portar la felicitat als seus conciutadans” ha conclòs.

Catalunya

Mata ha lamentat que “el PPCV necessite posicions catalanistes en el nostre territori” perquè “s’ha topat amb la contundent resposta del president Ximo Puig exigint a Quim Torra que servei les seues paraules del territori valencià i de qualsevol insinuació respecte al nostre futur”. “El PP ha de respondre amb disbarats encoratjant l’anti-catalanisme” ha explicat Mata qui ha assegurat que “els extrems es necessiten però ací no trobarà cap calor per a aqueixes posicions”.CatalanSpanish