Mata, Bravo, Soler i Caballero lideren la llista del PSPV a les Corts per València

El portaveu socialista en Les Corts, Manuel Mata, serà el cap de llista del PSPV a les Corts per València, en la qual li seguiran de dos la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, de tres el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i de quatre Mercedes Caballero, mà dreta de José Luis Ábalos en la Comunitat.

El portaveu socialista en Les Corts, Manuel Mata, serà el cap de llista del PSPV a les Corts per València, en la qual li seguiran de dos la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, de tres el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i de quatre Mercedes Caballero, mà dreta de José Luis Ábalos en la Comunitat.

Un acord entre els seguidors del secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i els del secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha permés consensuar les llistes amb les quals els socialistes concorreran a les Corts, al Congrés i al Senat en les eleccions del 28 d’abril, segons ha indicat fonts socialistes.

Rovira  

En la llista a les Corts per València, el cinqué lloc l’ocuparà el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz; el sisé l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez; el seté el diputat Alfred Boix; i el huité està pendent de decidir entre Concha Andrés i Rosa Peris, per la qual cosa qui no ocupe aquest lloc anirà en el deu.

El nou està pendent de tancar, però serà designat per seguidors de Ábalos, que també han proposat el número onze de la llista (el regidor de Requena David Calvo) i el número dotze (la militants de Torrent Trinidad Castelló).

Els criteris que s’han seguit han sigut incloure als consellers però no als secretaris autonòmics ni als directors generals i mantindre al gruix de diputats autonòmics actuals en una llista en la qual no repetirà l’escriptor Fernando Delgado.

La llista per València al Congrés la liderarà el ministre José Luis Ábalos, a qui seguiran, en aquest ordre, la secretària d’Estat Ana Botella, el regidor de València Vicent Sarrià, la diputada provincial Isabel García, el regidor de Xera Toni Quintana, i la tinent d’alcalde d’Ontinyent Rebeca Torró.

En la candidatura al Senat està pendent de decidir si l’encapçala el diputat Ciprià Císcar o la diputada provincial Mercedes Berenguer, així com d’incloure a una persona independent, segons han explicat fonts de la negociació.

L’objectiu de les negociacions ha sigut no arribar a l’enfrontament entre tots dos corrents i aconseguir un acord en el qual la majoria del partit es veja representada en totes les llistes, tant les que es plantegen a les Corts com a les Corts Generals.

El comité provincial del PSPV de València es reunirà aquesta vesprada per a aprovar les propostes de llistes al Congrés i al Senat que plantege l’executiva -la qual aprovarà també la llista a les Corts que es portarà al comité nacional d’aquest dissabte-, així com diverses llistes municipals.

PublicitatJuega Limpio Orihuela