Mata: “Cada vegada que Bonig ix a defensar a Cifuentes està girant l’esquena als valencians i valencianes”

  • El sotssecretari general i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, demana a Bonig que deixe d’enganyar als ciutadans i li recorda que “si Rajoy volgués eliminar l’impost de successions i donacions ho podria fer però no ho fa perquè sap que aquesta recaptació és necessària”.

“Cada vegada que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig ix a defensar la política impositiva de la presidenta del PP de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, flac favor li fa al poble valencià girant-li l’esquena”. D’aquesta forma el sotssecretari general del PSPV i portaveu en Les Corts, Manolo Mata, ha acusat Bonig d'”enganyar” als ciutadans en tractar de desviar el focus d’atenció sobre “el veritable problema que urgeix solucionar, la reforma del sistema de finançament autonòmic”.

Respecte a les declaracions realitzades avui per la presidenta del PPCV sobre el model de gestió de Ximo Puig, Mata ha recordat a Bonig que “si Mariano Rajoy volgués eliminar l’impost de successions i donacions ho podria fer d’un colp de ploma, però sap que aquesta recaptació és necessària per a mantenir, la sanitat, l’educació i fins i tot les pensions” per això li ha instat al fet que “deixe d’enganyar als ciutadans perquè aquests impostos són competència estatal i tan sols una xicoteta part depén de les CCAA“.

Mata ha lamentat que Bonig no perda cap oportunitat per eixir a defensar a la seua companya de partit Cristina Cifuente “sense importar-li el greu dany que ocasiona als valencians i valencianes”. “És intolerable que hi haja competència fiscal entre comunitats autònomes”, ha denunciat Mata qui ha acusat Cifuentes de “buscar beneficis perjudicant i rebentant a altres comunitats el finançament discriminatori de les quals els impedeix ni tan sols fer front als serveis bàsics”.

Finalment Mata ha recordat que tots els indicadors econòmics destaquen la recuperació que s’està produint a la Comunitat amb un govern “honrat que aporta estabilitat i diàleg i que dia a dia millora la qualitat de vida dels ciutadans” i ha instat al PPCV al fet que se sumeix reclamant un model de finançament just que “pose fi a l’agonia d’aquesta terra”.