Mata: “L’educació és el millor arma per a garantir la igualtat d’oportunitats”

El sotssecretari general del PSPV-PSOE demana la "mobilització" per a les eleccions del pròxim 28 d'abril i recorda que "si el PSPV-PSOE no governa en la Comunitat, la dreta torna; i si Ximo Puig i Pedro Sánchez no omplen les urnes de vots, la dreta i les seues pitjors polítiques tornen"

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha destacat que “l’educació és el millor arma per a garantir la igualtat d’oportunitats”. Així s’ha manifestat Mata després de valorar la mesura anunciada ahir pel president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, qui va assegurar que a partir del pròxim curs els estudiants universitaris que aproven totes les assignatures tindran matrícula gratis a l’any següent. En aqueix sentit s’ha pronunciat el sotssecretari general dels socialistes valencians aquest diumenge en un acte celebrat a València al costat de la secretària d’Estat de Seguretat i número 2 de València al Congrés, Ana Botella, i la candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez.

Així mateix, durant la trobada, Mata ha recordat les retallades que va realitzar el PP en matèria d’educació en la Comunitat. “Durant la crisi econòmica va ser la dreta qui va pujar les taxes universitàries, mentre que durant aquests anys de Govern del Botànic, hem baixat les taxes un 15%”, ha explicat Mata, al mateix temps que ha assenyalat altres avanços en educació que s’han dut a terme durant aquests quatre anys de Govern, ja que “ara, hi ha 400.000 famílies que s’han estalviat pagar els llibres de text, o les famílies nombroses que ja no pagaran les taxes universitàries”.

El responsable socialista ha insistit que “ha sigut l’esquerra qui ha millorat la vida de les persones durant aquesta legislatura”. “En aquests quatre anys de Govern no hi ha ni una sola mesura posada en marxa que no estiguera en el programa del PSPV-PSOE”, ha comentat Mata, qui a més, ha indicat que “gràcies a l’esquerra s’han aconseguit posar en marxa les mesures més socials en la Comunitat, però a més hem generat un escenari on hem crescut econòmicament, ja que s’ha reduït la desocupació i ha augmentat la inversió estrangera en la nostra terra”.

Finalment, Mata ha demanat la “mobilització” per a les eleccions del pròxim 28 d’abril i ha recordat que “si el PSPV-PSOE no governa en la Comunitat, la dreta torna; i si Ximo Puig i Pedro Sánchez no omplen les urnes de vots, la dreta i les seues pitjors polítiques tornen” Per això, el dirigent socialista ha insistit que “aquestes eleccions són decisives: es decidirà si continuar avançant en la igualtat i el progrés que representa el projecte socialista o, per contra, tornar arrere amb el pitjor passat que va viure aquesta Comunitat”.

La secretària d’Estat de Seguretat i número 2 de la candidatura del PSPV-PSOE al Congrés per València, Ana Botella, ha explicat que els nou mesos de Govern de Pedro Sánchez han sigut “intensos” i que han complit amb l’objectiu de “retornar la dignitat i la confiança de país i de Govern que s’havia perdut amb el PP i que la Comunitat i l’Ajuntament de València havien recuperat fa 4 anys”.

Així, ha destacat que “la motivació d’aquest camí fins al 28 d’abril és parlar de tot el que tenim capacitat d’oferir que és moltíssim” i fer-ho “amb il·lusió perquè és la manera de guanyar”. “La dreta està desaforada i a la desesperada perquè veuen la il·lusió de la gent de consolidar un canvi que en 9 mesos hem donat una nova possibilitat per a aquest país i en 4 anys ha donat una nova Comunitat Valenciana”, ha assegurat.

Per part seua, la candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, durant la trobada, ha recordat que “les següents eleccions ens juguem que València siga una ciutat oberta, integradora i plural” i a més, “ens juguem ser la Comunitat que més drets ha recuperat, una Comunitat que ha passat de ser el paradigma de la corrupció a la solidaritat”. Per això, ha fet una crida per al pròxim 28 d’abril i és “omplir les urnes de l’alegria, la modernitat i la igualtat que representa el Partit Socialista”.

A més, Gómez ha assenyalat que “els i les socialistes, des del primer moment, hem tingut clar quin era l’objectiu quan arribem a les institucions: polítiques per a la majoria social, polítiques per a pujar les pensions, eliminar el copagament, baixar les taxes universitàries i apujar el Salari Mínim Interprofessional”.

Publicitat