7.5 C
Valencia

Mata: “El PP fa anys que bloqueja amb les seues polítiques l’avanç en drets socials per a milions de ciutadans”

Mata insta al nou govern de Pedro Sánchez al fet que alce el veto a la tramitació de les Proposicions de Llei que durant anys el PP ha impedit sense tenir raons pressupostàries tal com va determinar una sentència del Tribunal Constitucional

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Proposició de Llei sobre la universalització del dret a l’assistència sanitària pública; Proposició de Llei de protecció dels consumidors vulnerables i contra la pobresa energètica; Proposició de Llei de supressió de taxes judicials, i així fins a més de 50 iniciatives legislatives, presentades pels diferents grups parlamentaris, han estat bloquejades en els últims anys pel govern de Mariano Rajoy. Davant aquesta situació el portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata ha presentat una Proposició No de llei de tramitació especial d’urgència en la qual sol·licita al Govern d’Espanya que alce el veto a aquestes iniciatives presentades pels grups parlamentaris i els diferents parlaments autonòmics. “El PP fa anys que bloqueja, amb les seues polítiques, l’avanç en drets socials per a milions de ciutadans”, ha denunciat Mata qui ha incidit en la necessitat de superar aquesta situació que “perjudica seriosament al conjunt de la ciutadania”.

Cal recordar, tal com es recull en la PNL, que va anar el Tribunal Constitucional, a través d’una sentència amb data de 12 abril de 2018 qui per unanimitat va determinar que les lleis amb capacitat de veto han d’afectar de forma expressa, objectiva i suficientment motivada al pressupost perquè es puguen paralitzar d’acord a dret. Una situació que tal com ha explicat el dirigent socialista no es dóna en la gran majoria de lleis bloquejades pel govern de Mariano Rajoy.

Per a Manolo Mata és evident que el govern de Mariano Rajoy durant els últims anys ha utilitzat de forma abusiva la seua capacitat de veto fins i tot per a aquells projectes de Llei que ni tan sols modificaven el pressupost limitant així el poder legislatiu del parlament espanyol. Per contra tal com ha relatat Mata el nou govern de Pedro Sánchez ja s’ha mostrat a favor de renunciar a exercir el seu dret a veto i impulsar el debat, diàleg i consens en la càmera.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,561FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià