Mata diu que la pròrroga d’Hisenda al pla d’ajust suposa “moltíssim oxigen” i veu a Compromís “en campanya”

El socialista confia que l'Executiu en funcions trobe una solució per a poder transferir els 750 milions de les entrega a compte i l'IVA de desembre de 2017

Manolo Mata, portaveu socialista en Les Corts.
PublicitatAVL

El portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha destacat aquest dimecres que el fet que el Ministeri d’Hisenda haja donat un termini major a la Comunitat Valenciana per a elaborar el seu pla d’ajust suposa “moltíssim oxigen” i ha assegurat que si hi haguera Govern a Espanya el 23, un dia després hi hauria un decret amb les transferències pendents. A més, ha afirmat que creu que Compromís “està molt en campanya” en virtut de les seues declaracions.

En declaracions als mitjans, el també sotssecretari general del PSPV ha assegurat que Hisenda “ha assumit la situació excepcional” de la Comunitat Valenciana i “no hi haurà retallades aquest cap de setmana, ni ajustos, ni res” per eixa pròrroga. Mentrestant, confia que l’Executiu en funcions trobe una solució per a poder transferir els 750 milions de les entrega a compte i l’IVA de desembre de 2017.

PublicitatRovira  

“La ministra vol solucionar-ho”, ha incidit, i s’està buscant una solució tècnica. Així, ha admès que el Govern “ha d’actuar” però ha matisat que el que hi ha “no és un Govern”, ho serà si Compromís i Podem, entre altres forces, volen. Per a Mata, l’actual és una situació “d’emergència nacional” i el desitjable és que no hi haja noves eleccions perquè aleshores “açò no s’arreglarà ni al desembre”.

Preguntat sobre si creu que Compromís està en mode campanya, Mata ha indicat que sí, que està “molt en campanya” però ho entén: “Com el resultat va ser tan roín i ha de millorar, tot el que facen els vindrà bé”.