Mata: “La política fiscal del PP va afavorir que personatges del clan Zaplana blanquejaren els seus diners amb donacions lliures d’impostos”

El sotssecretari general del PSPV-PSOE assenyala que la corrupció i la mala gestió dels governs del PP "gripaven el potencial de la Comunitat que ara creix per damunt de la mitjana estatal".

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha criticat que la política fiscal del PP durant 20 anys “haja afavorit que personatges com Eduardo Zaplana blanquejaren els diners de comptes en paradisos fiscals amb donacions de quasi un milió d’euros sense pagar impostos”. “Esta setmana hem vist a qui beneficia l’eliminació de l’impost de successions i de donacions que amb tant afany defensa el PP: a Zaplana i a tots els seus amiguets que durant anys van fer negocis amb els diners dels valencians i les valencianes”, ha expressat.

Mata, després de les revelacions aparegudes en els mitjans esta setmana sobre el Cas Erm, ha assenyalat que “sembla que el PP sempre acaba pensant en els seus amiguets de l’ànima per a fer la seua política fiscal, va ocórrer amb l’amnistia fiscal de Montoro i continua ocorrent amb la defensa del PP de Bonig d’eliminar els impostos de successions i donacions que només beneficien a una elit de la societat”.

El dirigent socialista ha contraposat el model PP “que es basa a rescatar als corruptes per por que puguen continuar eixint informacions de noves trames” enfront de l’actual Consell de Ximo Puig “que des del primer dia va recuperar l’honestedat de les institucions i va posar en marxa polítiques en benefici de la majoria social”. “Ara hi ha un govern per a la majoria dels valencians i les valencianes que ha liquidat el sistema fiscal més regressiu d’Espanya implantat pel PP en 20 anys amb els tipus més alts en les rendes mitjanes i baixes respecte de la resta d’autonomies i, en canvi, era dels més baixos per a les rendes més elevades”, ha explicat.

Per al també síndic del Grup Socialista en Les Corts, “la corrupció i la mala gestió del PP gripaven el potencial de la Comunitat que ara creix per damunt de la mitjana estatal”. “Hem passat de ser el paradigma de la corrupció a ser un exemple de creixement econòmic a partir de polítiques progressistes i millora dels serveis públics”, ha expressat Mata qui ha conclòs assegurant que “la corrupció del PP era un bastó a les rodes de l’economia valenciana que ara torna a rodar en un escenari d’estabilitat, honradesa i diàleg social”.

CatalanSpanish