Mata: “L’acte judicial diu que no hi ha trama, que no hi ha finançament il·legal i que no hi ha diners negres”

“L’acte judicial, i no ho diu Manolo Mata, ni el PSPV, ni un amic, diu que no hi ha trama, que no hi ha finançament il·legal del PSPV i que no hi ha diner negre”. Amb aquesta afirmació el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata ha iniciat la seua compareixença davant els mitjans de comunicació al costat del secretari d’Organització, José Muñoz i la responsable de l’Àrea Jurídica del partit, Ana Barceló.

El dirigent socialista ha destacat que l’acte del jutjat assenyala que es pot afirmar la inexistència de connexió dels fets indiciariament il·lícits amb el partit judicial de València. “És a dir el PSPV d’aquella època, no tenen cap relació ni connexió amb uns fets indiciariament delictius” ha assenyalat Mata. Però, a més, tal com ha explicat l’acte, afegeix que “tenint en compte la data en la qual es van desenvolupar els fets i la regulació legal que existia sobre el finançament il·legal en aquells anys aquests fets estan prescrits”.

Tant Manolo Mata com Ana Barceló han detallat que en l’acte s’apunta que “en la informació fiscal resulta rellevant la relació existent entre Crespo Gomar i el PSOE, si es té en compte que l’any 2007 figuraven ingressos procedents d’aquesta formació política”. Concretament, l’acte conegut hui cita 79.663 euros en 2007 i 325.094 euros en 2008. Una xifra que, segons ha explicat Barceló coincideix amb els comptes que consten en el partit, amb factures de 2007 i 2008 que estan pagades a Crespo Gomar com també ha confirmat l’Agència Tributària.

En qualsevol cas Mata ha estat contundent en manifestar el seu desig que s’investigue fins al final “caiga qui caiga”. “Nosaltres anem a donar complert compte de tot el que tenim i de tot el que sabem i no ens tremolarà el pols de prendre decisions contra qui haja actuat irregularment en cas que així haja estat” ha assenyalat al mateix temps que ha recordat que, no obstant això, “ara com ara ni la direcció del partit actual ni ningú pot assenyalar amb nom i cognom a ningú que haja actuat irregularment”.

Així mateix ha recordat que fins avui el PSPV “no ha sabut de què s’estava parlant, ja que en cap cas el PSPV ha estat requerit per cap jutjat, ni ha participat en la recerca judicial”, però, com ha apuntat “anem a seguir treballant en la comissió de supervisió interna i a respectar el compromís que tenim amb Podemos per facilitar-li tota la informació”. “Anem a donar totes les explicacions, assumirem tota la responsabilitat que territorialment corresponga toque on toc i ens anem a posar en la primera línia de l’ètica” ha reiterat Mata al mateix temps que ha incidit que “és l’acte el que assenyala que no hi ha trama, no hi ha finançament il·legal i no hi ha diner negre”.

Això sí, el sotssecretari general del PSPV, ha reiterat que “la persona que presenta aquesta denúncia, José Císcar, ha de donar alguna explicació complementària” i ha qüestionat “com és possible que algú vaja a un jutjat amb un talla-pega d’una comptabilitat i elimina tot allò que puga tenir relació amb el seu partit o amb altres qüestions”. Així, ha continuat, “per què elimina de la comptabilitat de la denúncia tot el fet relatiu a contractes de l’Ajuntament de Dénia amb Crespo Gomar o a Canal9 a qui li va fer el rebranding?”. “Aquest talla-pega que fa el senyor Císcar es crea una ombra que no acaba sent una realitat sobre la base de l’acte judicial”, ha conclòs Mata.