Mata: “Només amb un govern socialista a Espanya tindrem nou model de finançament”

El síndic socialista adverteix que "si és cada vegada més necessari canviar el model, és perquè els governs del PP ens van empobrir i perquè es van aliar amb els independentistes per a frenar els pressupostos més valencians de la història que va impulsar Pedro Sánchez".

El síndic del grup parlamentari socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assegurat hui que “només amb un govern socialista a Espanya tindrem nou model de finançament” perquè “és evident que Pedro Sánchez s’ha compromés cada vegada que ha vingut a la Comunitat per a tirar avant aqueixa reforma del model que ens porte a condicions d’igualtat entre territoris i ja va demostrar el seu compromís en impulsar el pressupost més valencià de la història”.

Així s’ha pronunciat el síndic socialista per a advertir al PPCV que “si necessitem cada vegada més un nou model de finançament, és perquè els governs del PP ens van empobrir” i ha recordat que “van baixar la renda per càpita 13 punts i vam veure com la caixa de la Generalitat era un calaix on alguns s’emportaven tots els diners que podien, de fet, tenim tres de quatre presidents de la Generalitat encausats”. Enfront d’això, Mata ha reivindicat “l’honestedat” i ha insistit que “només amb un govern potent de Sánchez veurem com millora la nostra vida”.

Rovira  

El dirigent socialista ha destacat que el president Pedro Sánchez “va impulsar el pressupost més valencià de la història en reconéixer el 10% de les inversions en la Comunitat, on es perdonava el deute de la Marina o hi havia diners per al transport cada vegada més sostenible de l’àrea metropolitana de València, entre moltes altres propostes”. No obstant això, ha lamentat que el PP “es va unir amb els independentistes per a manar al trast el pressupost i forçar eleccions”.

Finalment, Mata també ha criticat que amb el PP “sol es fomenta una política de la desigualtat perquè són campions a baixar-los els impostos als rics com a aqueixos 22.000 valencians que acumulen més de 35.000 milions d’euros que no paguen res quan governa el PP”. Per això, el síndic socialista ha assenyalat que només un govern amb Pedro Sánchez a Espanya “podrà reformar el model de finançament i impulsar uns pressupostos que suposen una aposta decidida i definitiva per al progrés de la Comunitat”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela