L’Audiència de Castelló condemna a 40 anys de presó a l’acusat de matar a punyalades al seu exsogre

El penat volia danyar als familiars de la seua exparella per haver-li denunciat i posar fi a la relació.

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a penes que sumen 40 anys de presó a l’home que va matar a punyalades al seu exsogre, conegut pel nom artístic de ‘Boni’, que havia utilitzat durant la seua etapa com a pallasso de circ.

El mort va perdre la vida en tractar d’impedir que l’homicida agredira sexualment a la seua neta. El condemnat, amb antecedents penals per altres homicidis, havia acudit a l’habitatge de les víctimes per a danyar-los com a venjança contra el seu excompanya sentimental, que li havia denunciat poc abans i havia trencat amb ell.

Tots dos havien mantingut una relació de dos anys que ella va decidir finalitzar “donada l’existència d’una situació de masclisme, dominació, sotmetiment i menyspreu” en la qual es trobava, segons reflecteix la sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La sentència recull el veredicte pel qual un jurat popular va declarar a l’home culpable dels delictes d’homicidi, pel qual la sentència li imposa 15 anys de presó, agressió sexual, pel qual li condemna a 9 anys de presó, lesions amb instrument perillós, delicte penat amb cinc anys de presó, lesions psíquiques i violació de domicili, pels quals li imposen quatre anys de presó per cada delicte, amenaces, penat amb dos anys de presó i un delicte de trencament de condemna, pel qual li imposen un any de presó.

El Tribunal estableix a més una indemnització de 164.000 euros per a la vídua, la seua filla i la seua neta, per les lesions i seqüeles físiques i morals que van patir després de la mort del seu familiar.

Els fets considerats provats van succeir el 27 de març de 2018, quan el condemnat va enviar missatges telefònics amenaçadors i intimidatoris a la seua exparella, que es trobava en una casa d’acolliment, malgrat que tenia prohibit comunicar-se amb ella en virtut d’una sentència de febrer de 2018 dictada pel Jutjat penal número 3 de Castelló que li condemnava per un delicte d’amenaces en l’àmbit de la violència de gènere.

Aqueix mateix dia, unes hores més tard, com no va aconseguir localitzar a la seua excompanya sentimental, es va presentar a la casa de la mare d’ella, en el Grau de Castelló. Segons la sentència, l’homicida volia venjar-se de la seua exparella fent mal als seus familiars.

En arribar a l’habitatge es va trobar amb la seua sogra, el company sentimental d’esta (‘Boni’) i una filla de 22 anys de la seua exparella. A tots ells els va amenaçar de mort amb un ganivet.

L’home va posar l’arma en el coll de la jove, a la qual va ferir a la mà i en el pit i el va obligar al fet que es llevara la roba per a, quan va estar completament nua, sotmetre-la a tocaments.

Davant esta escena, ‘Boni’ va eixir en defensa de la xica -que no era la seua neta biològica encara que la relació que li unia a ella era anàloga- i va intentar llevar-li el ganivet a l’agressor. Es va iniciar llavors un forcejament durant el qual l’agressor va començar a donar-li ganivetades a la víctima fins que esta va caure a terra. Llavors el condemnat es va posar damunt d’ell, li va clavar reiteradament l’arma i li va perforar mortalment el cor i el pulmó, entre altres lesions.

La neta va aconseguir fugir del lloc i va necessitar assistència hospitalària per a ser intervinguda quirúrgicament de les ferides de la mà. Les tres dones víctimes, -la parella de ‘Boni’, la seua filla i la seua neta-, han necessitat tractament psicològic per les seqüeles emocionals que els van generar els fets.

CatalanSpanish