2.9 C
Valencia

Detingut un matrimoni per captar i explotar laboralment a una parella en una granja de Picassent

Els arrestats obligaven als dos treballadors a treballar des de les set del matí fins a la una de la matinada, arribant a agredir-los o tancar-los en una habitació durant dies si no realitzaven bé la seua labor.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Agents de la Policia Nacional han detingut a un matrimoni a la província de València per explotar laboralment a una altra parella en una granja situada a Picassent.

Les víctimes van trobar l’ocupació a través de la xarxa social Facebook. Després d’un temps sent explotada laboralment, la dona víctima va poder tornar a Romania, el seu país de procedència i des d’allí va denunciar els fets, per la qual cosa la col·laboració internacional ha sigut clau per a l’esclariment d’aquests.

El matrimoni detingut va enganyar a la parella en les condicions de l’ocupació i, una vegada a Espanya, els va amenaçar de mort i va maltractar obligant-los a treballar llargues jornades i imposant-los un deute que superava els 2.000 euros per les despeses de viatge i altres conceptes que anava en augment

Captades a través d’un anunci de Facebook

- Publicitat -

Des de Romania, i a través de Facebook, un matrimoni va trobar un anunci per a treballar en una granja a Espanya en el qual buscaven persones per a cuidar ovelles i fer neteja. Veient això com una oportunitat, es van posar en contacte amb la persona que ho anunciava, resultant ser un altre matrimoni els qui s’encarregarien, en cas d’acceptar, d’assumir totes les despeses del viatge i posteriorment se’ls restaria aquestes despeses del seu primer mes de sou. Tots dos van decidir acceptar i el mes de febrer passat es van traslladar amb autobús a València.

Una vegada allí, segons les declaracions de la dona, van ser recollits per un matrimoni i traslladats per ells a una granja, a uns 20 minutos de l’estació de València. En la granja hi havia unes 1.800 ovelles i ja als pocs dies ja van començar els inconvenients, van tindre alguns problemes de salut i com no realitzaven tot el que els ordenaven ella va ser bufetejada i amenaçada i fins i tot tancada tres dies en una habitació. El seu marit també va ser agredit i amenaçat de mort. Davant la situació, la dona va demanar tornar a Romania i el matrimoni va accedir, facilitant-li la volta mentre el seu marit es comprometera a romandre en la granja.

- Publicitat -

Ja a Romania, la dona va mantindre converses amb el seu marit el qual li relatava que seguien les agressions, els insults i li amenaçaven amb explicar-li les cames. A principis de març va ser l’última vegada que va poder contactar amb ell, conversa en la qual li demana que contacte amb la policia de Romania perquè temia per la seua vida i fins i tot pensava en la possibilitat de suïcidar-se.

Àgil cooperació internacional i ràpida actuació policial 

Després d’una ràpida cooperació policial, el coneixement dels fets va arribar a les mans dels agents de la Policia Nacional els qui van localitzar la granja i van establir un dispositiu policial per a la localització de la víctima, inspeccionant l’interior de la mateixa i alliberant al marit de la denunciant qui en seu policial va ratificar els fets.

Aquesta víctima va relatar als agents que el seu deute en arribar a Espanya era de 747 euros i a penes deu dies després ja superava els 2.000. Afegint que treballava jornades que començaven a les set del matí i es prolongaven fins a la una de l’endemà. Així mateix, li va ser bloquejat el telèfon perquè no es comunicara amb la seua esposa i, en intentar escapar, va ser arrossegat i amenaçat de mort, motiu pel que finalment li va ser retirada la seua documentació i el terminal mòbil. Aquests fets li van portar a contemplar la possibilitat d’autolesionar-se per a provocar una eixida al metge i així demanar ajuda de l’exterior, perquè els amos quan marxaven li tancaven la porta de la finca i no podia eixir.

El matrimoni ha sigut detingut com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral, i la víctima ha sigut alliberada de l’explotació a la qual es trobava sotmés en la granja.

Tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral 

La UCRIF Central, incardinada en la Comissaria General d’Estrangeria i Davanteres, en la seua lluita contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral durant l’any passat ha realitzat 274 operacions en les quals ha aconseguit la detenció de més de 500 persones, alliberant a 192 víctimes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià