Carlos Mazón obri la Mesa Provincial de l’Aigua a la incorporació de la Diputació de València

El president anuncia la seua intenció d'incloure a aquells ens i organismes que considere oportuns la Generalitat per a conjuminar esforços.

PublicitatAVL

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha anunciat la seua intenció d’obrir la Mesa Provincial de l’Aigua a la incorporació de la Diputació de València amb la finalitat de conjuminar esforços i coordinar accions en la defensa dels interessos hídrics del territori.

A preguntes dels mitjans de comunicació, Mazón ha advocat per adherir a esta comissió a aquells ens i organismes que considere convenients la Generalitat Valenciana en llaures a propiciar la unió de tots els partits, col·lectius i sectors implicats en la reivindicació de les necessitats d’aigua que requereix la província.

PublicitatRovira  

En esta línia, el president de la institució ha avançat que demà “és un dia important en la Diputació d’Alacant amb un ple que té a veure amb l’aigua amb dos punts concrets: la constitució de la Mesa Provincial d’Aigua i una moció a favor del transvasament Tajo-Segura del Grup Popular”. Sobre este tema ha concretat que “faré tots els esforços que siguen a la meua mà durant el dia de hui, tant amb el Partit Socialista com amb Compromís, perquè se sumen a la unitat que necessitem a la província d’Alacant per a defensar l’aigua”.

L’objectiu de Carlos Mazón, segons ha detallat als periodistes, és propiciar que no hi haja vots en contra “perquè és molt important el que ens juguem i cal evitar que ens dividim a la província d’Alacant”.

A més, ha insistit que les competències que té la Mesa Provincial de l’Aigua són les de buscar punts de trobada en un òrgan consultiu que pot proposar i realitzar iniciatives i traslladar-les a la resta d’administracions. “Són possibilitats que tenim per a alçar la veu. Quan se’ns atropella alcem la veu i també quan veiem que vénen corbes pitjors. I ho fem a través d’un òrgan en el qual està tot aquell que vol defensar els interessos de la província d’Alacant en matèria d’aigua”. “No ens podem quedar callats”, ha reiterat.

En este ens, segons ha recordat el president, no sols es parla del transvasament Tajo-Segura, sinó també del Xúquer-Vinalopó, motiu pel qual s’ha mostrat receptiu i obert a incloure a la Diputació de València, “amb qui podem tindre molts assumptes en comú en un clima de diàleg”.

“Si l’oposició considera que la seua incorporació pot ajudar a l’objectiu principal que és estar units contra la mort del transvasament, estaré encantat, i així ho he traslladat al Grup Socialista de la Diputació”. En este punt, Mazón ha avançat que a primera hora del matí ha contactat amb el president del Consell, Ximo Puig, per a traslladar-li este propòsit i “estic esperant resposta”.

Finalment, s’ha mostrat preocupat per les decisions que està prenent la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i pel Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que generen, segons ha manifestat, el rebuig fins i tot de la Generalitat Valenciana, que ha presentat un recurs davant l’Administració de Justícia contra una mesura “que és una ganivetada a les necessitats d’aigua de la província. El que esperem del Partit Socialista és que defense els interessos dels alacantins i de la Comunitat Valenciana per damunt de les sigles”.

“Quan veig timorat a Ximo Puig amb Pedro Sánchez amb el transvasament Tajo-Segura em sembla que no està defensant-lo amb tota la contundència que es mereix”, ha conclòs el president, qui ha matisat que “lluitem pel que considerem un dret, no contra ningú sinó en favor del futur de la nostra província”.