19.3 C
Valencia

La meditadora llueix mascarilla i es reivindica com a símbol de calma fins que es reprenguen Falles

L'estudi diu que el cost de desmuntar la falla seria "infinitament més elevat" i que l'estructura aguantarà sis mesos.

- Publicitat -AVL

Escif –l’artista urbà que enguany ha sigut un dels responsables de la Falla Municipal de València, que representa una dona de grans dimensions meditant– proposa mantindre la figura en la plaça de l’Ajuntament de la ciutat “fins que es reprenguen les Falles” com a “símbol de paciència, calma i esperança tan necessari en estos dies”.

En un comunicat emés per BrilloySabor, l’estudi d’Escif –autor del monument ‘Açò també passarà’ juntament amb els artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig– es posa de manifest que la situació davant el coronavirus, que ha obligat a ajornar les festes sine die, és “una crisi mundial molt difícil de combatre”.

“No existeix vacuna contra la malaltia i les infraestructures sanitàries es queden xicotetes davant la velocitat de propagació. S’està demostrant que les úniques armes que tenim per a combatre esta crisi són la paciència, la calma i l’esperança. Hem d’aconseguir descelerar el moviment de la societat el temps suficient perquè la gent ja infectada passe la malaltia i no la seguisca propagant”, argumenten.

I afigen: “Paciència, calma i esperança. Estos són precisament els valors que transmet la gran dona meditant en la plaça de l’Ajuntament. Açò també passarà. Una de les funcions primàries de la cultura és la de reforçar l’imaginari simbòlic de cada societat. L’art té eixa capacitat màgica de treballar amb el subconscient col·lectiu de tota una societat. La batalla contra el coronavirus és una batalla de comunicació i conscienciació. El bon ús dels mitjans i dels símbols serà ací crucial per a aconseguir restablir la calma”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià