‘Memòria d’Alfafar XI’, un llibre que estima les arrels

Memòria d'Alfafar

El saló de plens de l’Ajuntament d’Alfafar ha acollit esta vesprada, dins de les seues festes patronals i populars, la presentació del llibre ‘Memòria d’Alfafar XI’, una nova publicació creada enguany que ha sigut editada per l’Associació d’Estudis d’Alfafar. Josep Maria Tarazona, membre de l’Associació, i Mateu Rodrigo, professor d’Història Medieval en la Universitat de València, han sigut els encarregats de presentar i explicar la importància que té esta nova edició per al poble d’Alfafar.

Este llibre naix per a poder recuperar la memòria històrica d’Alfafar i per a contribuir a la reflexió i a la conscienciació”. Així ha explicat Tarazona els objectius principals que té este exemplar, en el qual han participat 30 col·laboradors del poble. Des de l’Associació, volen reivindicar la seua història i pretenen que esta obra siga “el llibre viu del poble”, present en biblioteques i llars.

L’edició número 11 de ‘Memòria d’Alfafar’, “es presenta amb la mateixa il·lusió que la primera”. Compta amb una portada que conté una imatge de 1947 , on es visualitza a un grup de persones que porten a coll la imatge de la Verge del Do, patrona del poble. En la contraportada, hi ha una fotografia de 1958 amb els festers damunt del carro de la murta. D’altra banda, a l’interior d’este exemplar, es poden trobar anàlisis i documents relacionats amb la pilota valenciana, el diari ‘El Pueblo’ d’Alfafar, el patrimoni històric… A més, el llibre conté nombroses fotografies d’alfafarenys i alfafarenyes.

Per la seua banda, Mateu Rodrigo ha parlat sobre la importància de fer este tipus de llibres perquè “el patrimoni perdut a Alfafar és considerable, així com en altres pobles del País Valencià”. Per açò, “tot el que es tinga cal recopilar-ho i mantenir-ho”. Així mateix, el professor d’Història Medieval ha felicitat a l’Associació per la seua labor. “Sense passat, no som res”, ha assenyalat.

Publicitat