viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Memòria Històrica inaugura una exposició fotogràfica de Carmen Ródenas

Durant quasi cinc anys, des de 1939 fins al ple alliberament del nord d’Àfrica a finals de 1943, milers de republicans espanyols  van ser empleats en la utòpica construcció d’un ferrocarril que uniria a través del desert, el nord d’Àfrica amb la pròspera Dakar. Mentre el Transaharià prenia forma, ells van resistir la duresa del desert, el fred extrem, la calor, la set ,  els castics,o  les malalties.

Aquestes fotos són testimoni del que queda de la realitat del Transahara, però  el més important  és la història d’aquestes persones, que quedaren oblidades. L’exposició es podrà visitar fins el 27 d’abril a la sala Ceramista Gimeno de la Casa de Cultura de Manises.

A més a més, dins de les activitats organitzades, durant el mes d’abril, per aquesta Regidoria de Memòria Històrica en col·laboració amb la Fundació «Movimiento Ciudadano», cal destacar que dimecres dia 5 d’abril a les 19:30 hores se celebrarà la xarrada “Stambrook: los últimos exiliados”, a càrrec de Ricard Camil Torres doctor en Història Contemporània per la Universitat de València .

També el dia 9 d’abril a les 10:00 hores es farà una visita guiada a la València Republicana que partirà de les Torres de Serrans de València i en la qual es podrà visitar també el refugi de l’Institut Lluís Vives. Les inscripcions, les quals són gratuïtes,  s’han de fer a través del correu electrònic info@fmciudadano.org o del telèfon 600 945 010.

La Regidora de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, vol animar a tots els ciutadans, tan de Manises com dels voltants, a que no perden l’oportunitat de visitar l’exposició i participar en aquestes interessants activitats gratuïtes. A més, també ens recorda que s’ofereix als IES la possibilitat de realitzar visites guiades a l’exposició.

Últimas noticias

Contenido relacionado