El IX Memorial Enrique Beltrán reuneix a l’UJI a 850 participants

La jornada ha començat a les deu del matí amb una cursa de promoció i, a continuació s'han disputat les curses d'ESO i batxillerat

Damián Llorens
PublicitatAVL


El IX Memorial Enrique Beltran ha reunit a 850 participants, entre alumnes de batxillerat i secundària de diferents instituts de la província de Castelló i estudiantat de les universitats valencianes, que han participat en les proves de cros que s’han celebrat per sisena vegada al circuit de camp a través del campus del Riu Sec de la Universitat Jaume I de Castelló.

La jornada ha començat a les deu del matí amb una cursa de promoció i, a continuació s’han disputat les curses d’ESO i batxillerat, primer en categoria femenina i després en masculina. Les proves universitàries, masculina i femenina, han tancat esta edició.

PublicitatRovira  

La classificació general per equips en categoria IES ha quedat encapçalada per l’IES Francesc Ribalta (que també va guanyar en l’edició anterior), en segon lloc l’IES Broch i Llop, tercers l’IES Bovalar, seguits per l’IES Penyagolosa, l’IES Miquel Peris i Segarra, i l’IES Violant de Casalduch. Tots estos centres han rebut un xec per a material esportiu d’entre 300 i 50 euros, segons la classificació aconseguida.

Pel que fa a categoria universitària, els campions han sigut la Universitat de València Estudi General, seguits de la Universitat d’Alacant i la Universitat Politècnica de València.

A títol individual, en categoria femenina d’ESO les guanyadores han estat: María Marcelino López, primera; Elisa Pozo Cerezo, segona, i a continuació, Mar Oliver Calvo, totes tres atletes de l’IES Penyeta Roja. En l’apartat masculí el primer lloc ha estat per Francisco Márquez Soriano de l’IES Penyeta Roja, seguit per Pablo Giménez Beteta de l’IES Bovalar, i Dídac Gómez Mollà de l’IES Penyeta Roja, tercer.

En la categoria de Batxillerat femenina ha guanyat Sira Escrig Salvador de l’IES Francesc Ribalta, segona ha estat Claudia Joya Artero i en tercer lloc Elena Sánchez De Bengoa de l’IES Penyagolosa. En categoria masculina el campió ha estat Andreu De La Vera Madrigal de l’IES Broch i Llop, seguit de Sergi Albiol Gonzalvez de l’IES Peris i Segarra i de Pau Martínez Soldevila de l’IES Francesc Ribalta.

Finalment, en els campionats universitaris, categoria femenina, ha guanyat Noelia Juan Pastor de la Universitat Politècnica de València, segona ha quedat Julia Font Gómez, i tercera Andrea Abad Aparici, totes dues de la Universitat de València Estudi General (UVEG). En l’apartat masculí, els tres primers llocs han estat respectivament per: José Ignacio Giménez Pérez de l’UVEG, Miguel Baidal Marco de la Universitat d’Alacant, i Rubén Requena García de l’UVEG.

La cerimònia de lliurament dels trofeus ha estat presidida per Rafael Mayo, vicerector de Campus i Vida Saludable de l’UJI, qui ha destacat la importància de la figura d’Enrique Beltran, el qual va implementar els nous conceptes d’esport i salut a la vida universitària de l’UJI. A més, l’acte ha comptat amb la presència de la vídua d’Enrique Beltrán, Amparo Badenes; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; i el cap del Servei d’Esports de l’UJI, Carlos Hernando.