21.4 C
Valencia

Presentació de “Pel meu país”, memòries d’Antoni Royo, el 15 de setembre

El llibre "Pel meu país", memòries d'Antoni Royo Pérez, es presentarà el dimarts 15 de setembre del 2020, a les 19 h., al saló d'actes del Menador, espai cultural de Castelló de la Plana.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El llibre “Pel meu país”, memòries d’Antoni Royo Pérez, es presentarà el dimarts 15 de setembre del 2020, a les 19 h., al saló d’actes del Menador, espai cultural de Castelló de la Plana. L’obra, editada per Onada Edicions, serà glossada pel sociolingüista Vicent Pitarch i per la pedagoga Ali Brancal. L’autor, Antoni Royo, que utilitza el pseudònim literari de Jordi Querol, ha estat durant 42 anys el delegat d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló. A més, des de fa anys, Antoni Royo és també membre de l’executiva nacional de la Plataforma per la Llengua.

En un volum de 800 pàgines, l’autor recull moltes històries no escrites del postfranquisme i de la transició a la Plana de Castelló, i a la resta de les comarques del nord del País Valencià. Per a narrar els fets, Antoni Royo combina la documentació amb els records i els punts de vista subjectius, seguint la forma literària de l’assaig. Per primera vegada, per exemple, es conta en un llibre la intrahistòria del nacionalisme valencià al Castelló dels anys 60, dels Aplecs de la Plana, dels partits polítics castellonencs en la clandestinitat i de la vida cultural dels anys 70 i 80.

- Publicitat -

El llibre “Pel meu país”, d’Antoni Royo, aporta moltes informacions desconegudes o poc divulgades sobre una àmplia galeria de personalitats del País Valencià del segle XX, com ara Eliseu Climent, Joan Fuster, Joan Francesc Mira, Miquel Peris i Segarra, Vicent Pitarch o Matilde Salvador. L’acte de presentació de les memòries d’Antoni Royo té la col·laboració d’Acció Cultural, d’Escola Valenciana i de la Plataforma per la Llengua, a més del Menador, espai cultural.

Antoni Royo (Castelló de la Plana,1954) és autor d’una trilogia de novel·les sobre la història valenciana “Quan bufa el ponent”, “Els venjadors valencians” i “Llancen crits de llibertat”, i també d’una altra trilogia al voltant de la història romanesa: “No aixafaran el meu poble”, “Encara que ens creguen vençuts” i “Perquè ressorgirem del no-res” (inèdita). També ha escrit obres de ciència ficció com ara “El planeta perdut”, “Dos móns, un planeta”, i unes altres de política ficció, tres en col·laboració amb l’autor Moisés Mercé -“Abans moros que catalans”, “València, 1977” i “Cap a la ciutat”- i unes altres creades en solitari, com ara “La secta dels suïcides” i “La banda de Moebius”. Ha publicat a més una biografia del general maulet Joan Baptista Basset, així com centenars d’articles i de contes en diaris i publicacions diverses.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,024FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’atur augmenta després de l’estiu a Alacant

L'atur puja en 16.900 persones a Alacant.

Xixona celebra la Fira del Torró de manera virtual per les restriccions sanitàries

La situació sanitària impedeix que la Fira es realitze de manera presencial, per la qual cosa les persones interessades podran adquirir els torrons i dolços nadalencs a través d'una pàgina web que estarà habilitada pròximament.

L’hospital de la Ribera a punt de col·lapsar amb pacients en corredors d’Urgències

El sindicat CSIF alerta de la "caòtica situació" i assenyala que fins a 30 pacients esperen "pendents d'un llit per a ser ingressats".

Detinguts un pare i el seu fill a Gandia per agredir-se mútuament

El progenitor va realitzar un tall en l'avantbraç al seu descendent amb una navalla.

Educació suma noves actuacions del pla Edificant en 20 centres

Edificant inclou el nou institut de Moncofa i la construcció de l'IES Álvaro Falomir (Almassora), el CEE Baix Maestrat (Vinaròs) i els CEIP Hispanidad (Santa Pola), Eugenio Martí (Benicull) i Mare de Déu del Patrocini (Foios).
- Advertisement -

: Valencià