‘Mengem a Vila-real… Olla de la Plana’ se celebrarà durant tot el mes de novembre

Una quinzena de restaurants participaran enguany en la vuitena edició de les jornades gastronòmiques ‘Mengem a Vila-real… Olla de la Plana’, que se celebren del pròxim 1 al 30 de novembre i que organitzen la Regidoria d’Economia i l’Associació Gastronòmica de Vila-real, amb la col·laboració dels participants en l’escola taller del projecte T’Avalem d’hostaleria i restauració.
El regidor d’Economia, Xavier Ochando, acompanyat pel president de l’Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril, ha donat a conéixer la nova edició, en la qual els comensals podran triar entre més de 50 entrants, primers i segons plats, “amb una gran quantitat de propostes on l’Olla de la Plana serà la gran protagonista, gràcies a creacions i propostes culinàries que conjuminaran tradició i innovació”.
En aquesta edició, tal com explica l’edil, “volem fer un homenatge a la nostra gastronomia, però especialment a dues persones que ja no estan entre nosaltres i que són els principals protagonistes de l’impuls d’aquesta campanya”. En aquest sentit, destaca el paper de Pepe Cabanes, el Dimoni, “que ens va acompanyar en cada edició i a qui volem homenatjar amb la presència del seu fill i successor en el restaurant, José Cabanes, com a convidat especial en el jurat”. “També volem recordar a una peça clau d’aquesta aventura culinària que tant ha ajudat a estendre el nom de Vila-real en el món de la gastronomia, en la recuperació de les tradicions i en la generació d’economia i que va batejar aquestes jornades, com és Pasqual Batalla, que donarà nom al concurs professional”, apunta. Així, el tradicional plat serà l’estel de la jornada el pròxim dia 8, durant el concurs professional i la degustació popular que es realitzaran a partir de les 19.00 hores en la plaça de la Vila i que comptarà amb la col·laboració dels alumnes de l’escola taller d’hostaleria.
Com cada any, els veïns podran degustar el guisat a canvi de l’aportació simbòlica d’un euro per cada plat, que es destinarà a la Fundació Manantial.
Tota l’oferta culinària i informació, en el blog http://jornadasgastronomicasvila-real.blogspot.com.es/ i al perfil de Facebook de Jornades Gastronòmiques.

CatalàEspañol