Pugen a 18 les persones ingressades per meningoencefalitis després de la picada d’un mosquit

7 dels pacients estan en l'UCI i 12 estan confirmats amb el virus del Nil.

La Conselleria de Salut i Famílies ha informat que el número d’hospitalitzats per meningoencefalitis vírica a la província de Sevilla, corresponents a l’àrea de la Puebla del Río i Coria del Río, ascendeix a 18, un més que este dijous, mentre que el número d’ingressats en UCI es manté en set.

Este dijous van ser declarats en la xarxa alerta 19 casos de meningoencefalitis vírica a la província, i la Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica va confirmar que 12 de les mostres analitzades pel laboratori de referència a Andalusia, el Verge de les Neus, havien donat positiu a febre del Nil, una xifra que es manté en esta jornada.

En conéixer-se el resultat de les proves, Salut va activar immediatament el protocol que, entre altres mesures, comporta accions de control mediambiental que inclou fumigació de les zones afectades.

Des del Servei de Vigilància Epidemiològica s’indica que no hi ha transmissió de persona a persona i que esta transmissió és per picada, així, les mesures de prevenció de la infecció en humans està basada a evitar les picades de mosquits.

Per a evitar les picades de mosquits es recomana: emprar teles mosquiteres en finestres i portes; intentar no romandre a l’aire lliure entre el capvespre i l’alba; procurar deixar la llum apagada; seguir diàriament una correcta higiene corporal; evitar els perfums intensos; usar roba que cobrisca el màxim possible la pell i sacsejar-la abans d’usar-la si s’ha tendit en l’exterior; fer un ús adequat dels repel·lents, seguint estrictament les recomanacions sobre la manera i freqüència d’ús descrites pel fabricant. Si s’usa crema per al sol, cal aplicar-la primer, deixar absorbir durant vint minuts i, llavors, aplicar el repel·lent de mosquits.

CatalàEspañol