Marzà promet menjador gratis per a tots els alumnes en la pròxima legislatura

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha anunciat que una de les seues principals línies de treball en la pròxima legislatura se centrarà en garantir la gratuïtat progressiva del menjador escolar per a tot l'alumnat, mesura que considera "punta de llança" del que entén com a escola pública. 

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha anunciat que una de les seues principals línies de treball en la pròxima legislatura se centrarà en garantir la gratuïtat progressiva del menjador escolar per a tot l’alumnat, mesura que considera “punta de llança” del que entén com a escola pública.

Segons ha informat Compromís en un comunicat, Marzà ha recordat que en els quatre anys de legislatura del Botànic han augmentat en 40.000 els alumnes que reben la beca menjador, fins a arribar als 127.000.

Rovira  

Marzà ha fet aquestes declaracions durant la jornada de Compromís de taules redones ‘Educació, valentia i compromís’, que ha comptat amb la presència de destacats representants de la coalició per a explicitar línies de treball i escoltar les aportacions de la comunitat educativa amb la finalitat d’incloure-les en el programa electoral de la coalició.

En la seua intervenció, que portava per títol ‘L’educació com a motor per a superar les desigualtats’, Marzà ha apel·lat a la importància que les polítiques educatives asseguren la igualtat d’oportunitats perquè són “les úniques que ens permeten triar el nostre futur”.
Així mateix, el responsable d’Educació de la Generalitat ha indicat que les mesures que ha promogut la seua Conselleria en matèria d’educació han tingut la finalitat de “situar l’educació com a motor de transformació social i com a element fonamental per a reduir les desigualtats”.

“Hem promogut una educació arrelada, crítica i innovadora que posa en el centre de les seues polítiques de l’alumnat”, ha subratllat. També ha incidit en el pla de xoc d’emergència educativa que s’ha dut a terme per a “combatre un model que segregava a l’alumnat per situació socioeconòmica, per llengua i per la titularitat dels centres educatius”.

“Enfront d’això hem augmentat les beques menjador, hem creat Xarxa Llibres, hem obert aules gratuïtes de dos anys, hem establit un programa plurilingüe real, hem dotat de més recursos les necessitats educatives especials i hem establit criteris perquè siguen les famílies les que trien les escoles on porten els seus fills i filles i no a l’inrevés”, ha reivindicat.

Per a Marzà, l’objectiu d’aquestes mesures és prestigiar l’educació pública, que havia estat fins al moment “completament agitada pels antics governs de dretes”. Per a això, Marzà ha recordat que el Consell ha augmentat la inversió per alumne de forma paral·lela a la reducció del nombre d’estudiants per aula, ha incrementat la quantitat de professorat, ha millorat la seua formació i ha executat “la major inversió en infraestructures escolars per a assegurar aules dignes a l’alumnat valencià”.

Així mateix, el conseller ha detallat que, en cas de resultar triat, les seues principals línies de treball per als pròxims quatre anys abordaran la cohesió social mitjançant l’educació i la innovació en l’educació pública valenciana.

A l’obertura de les sessions ha assistit també la vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra.

PublicitatJuega Limpio Orihuela